ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μ.Αλμέιδα: «Να διαχωρίσουμε το ποδόσφαιρο από τη βία»

Οι δηλώσεις του προπονητή της ΑΕΚ ενόψει της αναμέτρησης με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Μ.Αλμέιδα: «Να διαχωρίσουμε το ποδόσφαιρο από τη βία»

Όταν την περασμένη Δευτέρα ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε στους δημοσιογράφους παραμονές του αγώνα με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ το πρόσωπο του έλαμπε από χαρά εν όψει της πρώτης του προπονητικής παρουσίας σε αγώνα του Champions League…

Εκείνο το ματς δεν έγινε ποτέ λόγω της δολοφονικής επιδρομής των χούλιγκαν της Ντινάμο και σήμερα στο Ζάγκρεμπ ο Αργεντινός τεχνικός της ΑΕΚ ήταν… διαφορετικός. Κι όσο κι αν προσπάθησε να μιλήσει για ποδόσφαιρο, όπως κανονικά θα έπρεπε, τόσο ο ίδιος όσο κι ο Γιόνσον δέχθηκαν πολλές ερωτήσεις για όσα προηγήθηκαν…

Αναλυτικά όσα είπε ο Ματίας Αλμέιδα κι ο Γενς Γιόνσον στη συνέντευξη Τύπου:

Για το πως κατάφερε να κρατήσει την ομάδα του σε συγκέντρωση και οργάνωση μετά από την τραγωδία: «Είμαι ένας άνθρωπος που τέτοια γεγονότα τον στενοχωρούν. Έφυγα στα 15 μου χρόνια από το σπίτι μου και μου αρέσει η ειρήνη. Και οι δύο ομάδες ήμασταν χαρούμενες, αλλά δυστυχώς το να χάνει ένα μέλος μια οικογένεια είναι θλιβερό. Πρέπει να διαχωρίσουμε όμως το ποδόσφαιρο από τη βία. Η βία δεν μου αρέσει σε κανένα μέρος του κόσμου. Είναι θλιβερό αυτό που συνέβη».

Για το αν ήταν η χειρότερη προετοιμασία: «Είναι μια διαφορετική προετοιμασία. Είναι λογικό γιατί κανείς δεν το περίμενε. Ξεπερνάει το ποδόσφαιρο αυτό. Και οι δύο ομάδες ήταν έτοιμες για το καλύτερο. Υπάρχει ένα πρόγραμμα που χρειάστηκε να αλλάξει. Προσπαθούμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, αλλά καταλαβαίνουμε τον πόνο της οικογένειας και στέλνουμε συλλυπητήρια γι’ αυτό. Εγώ ως προπονητής προσπαθώ να επικεντρωθώ στο ποδοσφαιρικό κομμάτι».

Για το αν τον ανησυχεί το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει να δώσει επίσημο ματς από τον Μάιο: «Δεν με επηρεάζει αυτό. Υπάρχει τρομερή διάθεση, είμαστε ευτυχείς. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες. Και οι δύο ομάδες θα έχουν δύο παιχνίδια σε τέσσερις μέρες».

Για την κατάσταση του Βίντα: «Είναι καλά. Έχει επανέλθει από τις ενοχλήσεις. Είναι ένας σημαντικός παίκτης για μας. Είναι δύσκολη κατάσταση για τον ίδιο επιστρέφοντας στη χώρα του σε μια ομάδα που έπαιξε. Του έχω εμπιστοσύνη, είναι επαγγελματίας και είναι διαθέσιμος για αύριο».

Για το αν η τραγωδία ασκεί πίεση ή κίνητρο: «Εγώ ζω αυτό το σπορ με πάθος και αγάπη. Πίεση είναι ο πατέρας να μην έχει να δώσει ένα πιάτο φαγητό στο παιδί του. Εμείς που έχουμε παίξει ποδόσφαιρο και είμαστε πλέον προπονητές, το κάνουμε γιατί το αγαπάμε και θέλουμε να δώσουμε θέαμα στον κόσμο».

Για το αν είναι πλεονέκτημα για την Ντινάμο που ξέρει από νοκ-άουτ των προκριματικών και ποια είναι τα πλεονεκτήματά της: «Είναι μια μεγάλη ομάδα με εξαιρετική λειτουργία. Έχει εμπειρία στη διοργάνωση και ένα σύστημα ποδοσφαίρου που μου αρέσει. Οι παίκτες της γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν στο γήπεδο. Εμείς είμαστε ενωμένοι, αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό μας εδώ και ένα χρόνο. Έχουμε καταφέρει κάποια πράγματα στην Ελλάδα και θέλουμε και στην Ευρώπη να κάνουμε κάτι καλό».

Για το αν είναι κάποια ομάδα φαβορί: «Στο Μουντιάλ φάνηκε ότι δεν υπάρχουν φαβορί. Οι ομάδες παίζουν με διαφορετικό τρόπο, αλλά κανείς δεν έχει το φάρμακο της επιτυχίας. Σέβομαι την Ντινάμο. Είχα συμπαίκτες Κροάτες που είχαν παρόμοια χαρακτηριστικά με τους παίκτες της Αργεντινής. Στη Σεβίλλη είχα τον Προσινέτσκι και τον Μόρναρ. Στη Λάτσιο τον Μπόκσιτς που όταν ήθελε να παίξει ήταν ο καλύτερος επιθετικός που υπήρχε».

Γιόνσον: «Μας δίνει έξτρα κίνητρο αυτό που συνέβη, ήρθαμε για τη νίκη»

Τους παίκτες της ΑΕΚ εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Γενς Γιόνσον, ο οποίος τόνισε πως η δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη αποτελεί ένα θλιβερό γεγονός, το οποίος δίνει έξτρα κίνητρο στους παίκτες της Ένωσης για να νικήσουν στο Ζάγκρεμπ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γενς Γιόνσον:

Για το πως οι παίκτες κατάφεραν να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μετά τα όσα συνέβησαν και πως τους επηρέασε: «Είναι μια τραγωδία. Είναι θλιβερό και λυπηρό. Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια. Εμείς έχουμε έρθει εδώ για να παίξουμε ποδόσφαιρο».

Για το πόσο δύσκολο είναι να συγκεντρωθούν στο παιχνίδι και μόνο: «Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για τραγωδία. Είμαστε θλιμμένοι, αλλά έχουμε έρθει εδώ για να παίξουμε ποδόσφαιρο».

Για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της Ντινάμο Ζάγκρεμπ: «Είναι μια ομάδα πολύ επιθετική, καλή κυκλοφορία της μπάλας. Ιδίως στο κέντρο είναι δυνατή, με κινήσεις από τα μπακ που ανεβαίνουν. Είναι μαι δυνατή ομάδα επιθετικά και αυτό ίσως μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε στις αντεπιθέσεις».

Για το πως επηρεάζει την ΑΕΚ το γεγονός ότι έχει να παίξει ποδόσφαιρο εδώ και 16 μέρες και για το γεγονός ότι άλλαξε η σειρά των αγώνων: «Εμένα δεν με επηρεάζει η έδρα. Γνωρίζοντας την ομάδα και τη νοοτροπία του προπονητή μας, εμείς ήρθαμε εδώ για τη νίκη. Το ίδιο και το Σάββατο. Έχουμε έρθει εδώ να κερδίσουμε. Σχετικά με τις 16 μέρες, δεν είναι το καλύτερο για έναν προπονητή, αλλά ο στόχος είναι ο ίδιος. Είναι στο DNA της ομάδας να μπούμε για να κερδίσουμε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για το αν μετά το γεγονός έχουν έξτρα πίεση ή έξτρα κίνητρο: «Δίνει έξτρα κίνητρο, θέλουμε να κάνουμε περήφανο τον κόσμο μας και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.