Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Δείτε το πανό των Σέρβων της Παρτιζάν που πίκαρε την Φενέρμπαχτσε – Δεν το χωνεύουν ακόμη οι Τούρκοι (βίντεο)

Το πανό, απεικόνιζε τον θάνατο του σουλτάνου Μουράτ Α’ από τον Σέρβο ιππότη, Μίλος Όμπιλιτς, στη μάχη του Κοσσυφοπεδίου το 1389

Δείτε το πανό των Σέρβων της Παρτιζάν που πίκαρε την Φενέρμπαχτσε – Δεν το χωνεύουν ακόμη οι Τούρκοι (βίντεο)

Διπλωματικές διαστάσεις έχει πάρει το πανό των Σέρβων οπαδών της Παρτιζάν που σηκώθηκε στο χθεσινό (21/11) παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε.

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, από χθες το βράδυ έχει προκληθεί τεράστιο κύμα αγανάκτησης στην Τουρκία λόγω του πανό που σηκώθηκε στην «Stark Arena», για την 12η αγωνιστική της Euroleague.

Το πανό που σήκωσαν οι Σέρβοι οπαδοί στο γήπεδο απεικόνιζε τον θάνατο του σουλτάνου Μουράτ Α’ από τον Σέρβο ιππότη, Μίλος Όμπιλιτς, στη μάχη του Κοσσυφοπεδίου το 1389.

@pfc999 #euroliga #grobarijug #partizanbelgrade #fenerbahçe ♬ original sound – 😝😝😝

Αυτό πυροδότησε σφοδρές αντιδράσεις τόσο στις τάξεις της τουρκικής ομάδας, αλλά και της ίδιας της χώρας.

Μάλιστα ένας μέλος της διοίκησης της Φενέρ, ο Τσεμ Τσιριτσί εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της ομάδας του για το συγκεκριμένο γεγονός, ενώ τόνισε πως περιμένει θερμό καλωσόρισμα από τους Τούρκους οπαδούς στον επαναληπτικό αγώνα στην Κωνσταντινούπολη.

«Αυτό το κορεό υπήρχε ήδη όταν προπονούμασταν στο γήπεδο. Καταθέσαμε τις απαραίτητες καταγγελίες στις αρχές, αλλά επέτρεψαν την προβολή του.

Μετά τον Αγώνα, μιλήσαμε επίσης με τους υπεύθυνους και ζητήσαμε διευκρινίσεις για το θέμα.

Αύριο, θα υποβάλουμε ξανά την καταγγελία μας στις αρμόδιες αρχές. Αλλά η καλύτερη απάντηση ήρθε από τους παίκτες μας στο γήπεδο.

Ελπίζουμε να τους καλωσορίσουμε θερμά στον επαναληπτικό αγώνα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παρόλα αυτά, η πρωταθλήτρια Ευρώπης επικράτησε εύκολα της Παρτίζαν με σκορ 99-87 και ανέβηκε στην 8η θέση με ρεκόρ 7-5, βυθίζοντας τη σέρβικη ομάδα στην 18η με ρεκόρ 4-8.

Εν τω μεταξύ στα social media, σχόλια σε λογαριασμούς αθλητικών σελίδων και ιστοτόπων ενημέρωσης έχουν «πλημμυρίσει» από σχόλια Τούρκων, οι οποίοι επιδίδονται σε πρωτοφανή τοξικότητα, με Σέρβους χρήστες κοινωνικών δικτύων, να απαντούν «πως είναι δύσκολο να το χωνέψετε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.