Τέλος από την Ρόμα ο Φραντσέσκο Τότι – Οι αιχμές προς την διοίκηση

Τέλος από την Ρόμα ο Φραντσέσκο Τότι – Οι αιχμές προς την διοίκηση

Ένα τεράστιο κεφάλαιο έκλεισε σήμερα για την Ρόμα, αφού ο Φραντσέσκο Τότι ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τους «τζιαλορόσι» σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε και στην οποία άφησε πολλά υπονοούμενα για τον σύλλογο.

Συγκεκριμένα ο «καπιτάνο» άφησε να εννοηθεί πως οι άνθρωποι της Ρόμα δεν τον άφησαν να κάνει τη δουλειά του όπως εκείνος ήθελε και πως άλλαξαν πολλά από τη στιγμή που μπήκαν οι Αμερικανοί στον σύλλογο. Θυμίζουμε πως ο 42χρονος πρώην ποδοσφαιριστής είχε αναλάβει πόστο στο τεχνικό επιτελείο των Ρωμαίων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Φραντσέσκο Τότι:

«Είναι μια δύσκολη απόφαση την οποία σκέφτηκα πολύ. Σκέφτηκα αρκετούς μήνες, αλλά πλέον νομίζω ότι είναι η πιο σωστή επιλογή που παίρνω. Η Ρόμα είναι μια ομάδα την οποία οφείλεις να αγαπάς και να υποστηρίζεις. Δεν υπάρχει ο Τότι, ο Παλότα, ο Μπαλντίνι… Υπάρχει ο σύλλογος και οι οπαδοί του.

Οι πρόεδροι έρχονται και φεύγουν, οι προπονητές το ίδιο, οι παίκτες το ίδιο. Η σημαία παραμένει στον ιστό της.

Η Ρόμα είναι το δεύτερο σπίτι μου. Περνούσα περισσότερο χρόνο στην ομάδα και τις εγκαταστάσεις στην Trigoria παρά στο σπίτι μου. Πάντοτε έβαζα τη Ρόμα πάνω απ’ όλους και απ’ όλα.

Δεν είναι δικό μου λάθος, δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να εκφραστώ στο τεχνικό κομμάτι. Τον πρώτο χρόνο σκέφτηκα ότι οκ, συνέβη. Τον δεύτερο χρόνο κατάλαβα τι ακριβώς ήθελα να κάνω εγώ και δυστυχώς δεν γινόταν να δουλέψουμε μαζί. Δεν γινόταν να βοηθήσω την ομάδα και η ομάδα εμένα όπως ακριβώς το θέλαμε. Ήξεραν όλοι τις προθέσεις μου, ήθελα να δώσω πολλά στην ομάδα, όμως δεν με άφηναν…

Με ενοχλεί και με στεναχωρεί αυτή η εξέλιξη. Θα στηρίζω πάντοτε τη Ρόμα. Δεν είναι “αντίο” αυτό που λέμε. Δεν γίνεται να υπάρξω μακριά από τη Ρόμα.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσα να κάνω. Όλοι ήθελαν να σταματήσω να παίζω μπάλα στη Ρόμα. Όλοι το ήξεραν αυτό. Μετά υπέγραψα συμβόλαιο για τεχνικός διευθυντής. Πολλές υποσχέσεις δόθηκαν, όμως καμία δεν έγινε πράξη. Όλοι ήξεραν τι ήθελα να κάνω. Όσο περνάει ο καιρός και αντιλαμβάνονται τι μπορείς να κάνεις, δεν γίνεται να κάθεσαι δίχως να κάνεις το παραμικρό. Δεν ήθελα να είμαι στη διάθεση των ανθρώπων που δεν με ήθελαν εκεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συγκεκριμένα άτομα στη Ρόμα θέλουν να αφαιρέσουν όλους τους πραγματικούς υποστηρικτές της Ρόμα. Κατάφεραν αυτό που ήθελαν, όμως η αλήθεια έλαμψε. Από τη στιγμή που οι Αμερικανοί μπήκαν στην ομάδα, ήθελαν να μας διώξουν όλους εμάς που είμαστε οπαδοί της Ρόμα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.