ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Άγγιξε» το θαύμα η ΑΕΚ – Διπλό μέσα στην Τράμπζονσπορ (0-2) αλλά δεν περνάει στο Europa League

«Άγγιξε» το θαύμα η ΑΕΚ – Διπλό μέσα στην Τράμπζονσπορ (0-2) αλλά δεν περνάει στο Europa League

Με ένα σωρό προβλήματα στην «πλάτη», με έναν υπηρεσιακό προπονητή(;) που δεν ήξερε καν καλά καλά τους νέους παίκτες (Νίκος Κωστένογλου) και με την ομάδα γενικά να παίζει άσχημο ποδόσφαιρο η ΑΕΚ πήγαινε στην Τουρκία για να ανατρέψει το βαρύ σκορ του 1-3 στο ΟΑΚΑ για να περάσει στην επόμενη φάση του Europa League, κάτι που φαινόταν ακατόρθωτο και ήταν τελικά, αφού παρά την υπερπροσπάθεια και τα δυο γκολ, η ΑΕΚ αποκλείστηκε.

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από τα πρώτα κιόλας λεπτά και με την εμφάνισή της έδειξε πως θα μπορούσε να κάνει το θαύμα απέναντι στην Τράμπζονσπορ, στο γήπεδό της, στην Τουρκία.

Το 0-1 μόλις στο 24ο λεπτό, όταν ο Λιβάια έκλεψε την μπάλα μέσα στην περιοχή μετά από πίεση του Ολιβέιρα και πλάσαρε εύστοχα.

Πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ στο 30′, που κέρδισε ο Ολιβέιρα, που «χόρεψε» τον Oμπι Μίγκελ που τον ανέτρεψε και πήρε κίτρινη.

Ο Μάνταλος εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών και 0-2.

Η ΑΕΚ χρειαζόταν ένα ακόμη γκολ για να περάσει εκείνη έναντι της Τράμπζονσπορ και είχε μπροστά της 60 ολόκληρα λεπτά.

Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο οι Τούρκοι μπήκαν υποψιασμένοι και περισσότερο παθιασμένοι από ό, τι στο πρώτο ημίχρονο και κατάφεραν να συγκρατήσουν την ορμή της ΑΕΚ, επιβάλλοντας τον ρυθμό τους και παίζοντας παράλληλα και με το χρόνο.

Τελικά η Τράμπζονσπορ τα κατάφερε και πέρασε παρά την ήττα με 2-0 από την ΑΕΚ μέσα στην έδρα της, χάρη στο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και το υπέρ της 1-3 μέσα στο ΟΑΚΑ.


Η Ένωση ψάχνει στην Τραπεζούντα μια μεγάλη υπέρβαση για να ανατρέψει την εις βάρος της ήττα με 3-1 στο ΟΑΚΑ και να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Η ΑΕΚ με τον Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο ψάχνει ένα μικρό θαύμα απόψε στην Τραπεζούντα.

Οι «κιτρινόμαυροι» μετά την ήττα με 3-1 στο ΟΑΚΑ την περασμένη Πέμπτη πρέπει να νικήσουν με 3-0 για να προκριθούν στους ομίλους του Europa League.

Πρόκειται για μία πολύ δύσκολη αποστολή, όμως στην ομάδα υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία, αφού μετά την απομάκρυνση του Μιγκέλ Καρντόσο πλέον πνέει άλλος αέρας.

Όσον αφορά στην 11άδα, τερματοφύλακας θα είναι ο Μπάρκας, ενώ η τριάδα στην άμυνα θα είναι οι Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι και Βράνιες, με τους Μπακάκη και Χουλτ στα άκρα. Αμυντικά χαφ θα είναι οι Σιμόες και Γαλανόπουλος, ο Μάνταλος θα έχει οργανωτικό ρόλο και στην επίθεση θα είναι οι Ολιβέιρα και Λιβάγια.

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Μάικλ Όλιβερ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Στιούαρτ Μπαρτ και Σίμον Μπένετ.

Οι ενδεκάδες:

ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ (Ουνάλ Καραμάν): Τσακίρ, Σόσα, Ενουακουέμε, Ομούρ, Μίκελ, Ιβανίλντο, Εκουμπάν, Κάμπι, Περέιρα, Παρμάκ, Νοβάκ
Στον πάγκο για τους Τούρκους οι: Ερτσέ, Τουρκμέν, Χοσεϊνί, Αβντιγάι, Σέρλοθ, Σάρι, Ερντογάν

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Λιβάγια, Ολιβέιρα
Στον πάγκο για την “Ένωση” οι: Τσιντώτας, Σβάρνας, Παουλίνιο, Κρίστισιτς, Βέρντε, Γιακουμάκης, Κλωναρίδης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.