Νεκρός από κορωνοϊό θρυλικός Ιρακινός ποδοσφαιριστής (βίντεο)

Νεκρός από κορωνοϊό θρυλικός Ιρακινός ποδοσφαιριστής (βίντεο)

Ο θρύλος του ιρακινού ποδοσφαίρου, Αχμέντ Ραντί, πέθανε από επιπλοκές που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, σε ηλικία 56 ετών.

Ο εκλιπών είχε σημειώσει το μοναδικό γκολ της εθνικής ομάδας της χώρας του σε Παγκόσμιο Κύπελλο, το 1986 εναντίον του Βελγίου. Εισήχθη την περασμένο εβδομάδα σε νοσοκομείο της Βαγδάτης, αφού βρέθηκε θετικός σε τεστ για τον ιό COVID-19. Παρότι αρχικά η κατάσταση της υγείας παρουσίασε βελτίωση, εν συνεχεία επιδεινώθηκε ξανά.

Επρόκειτο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο στο Αμάν της Ιορδανίας, αλλά εξέπνευσε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στο Μουντιάλ του 1986, στις 8 Ιουνίου στο γήπεδο της Τολούκα στο Μεξικό, σκόραρε εναντίον του Βελγίου, αλλά το Ιράκ έχασε με 2-1 κι αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων χωρίς πόντο.

«Με μεγάλη λύπη θρηνούμε τον σύντροφό μας, το ένθερμο αστέρι των οπαδών μας, τον απαράμιλλο αθλητή και τέκνο του Ιράκ, Αχμέντ Ραντί», ανέφερε ο νέος Ιρακινός υπουργός αθλητισμού, Αντνάν Νταρζάλ, ο οποίος επίσης υπήρξε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Δείτε το ιστορικό γκολ του:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.