Μάρκο Σίλβα: «Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος μακράν του δεύτερου στην Ελλάδα»

Μάρκο Σίλβα: «Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος μακράν του δεύτερου στην Ελλάδα»

Στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού και τη διαφορά ποιότητας σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ομάδες της Super League στάθηκε ο Μάρκο Σίλβα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

O Πορτογάλος τεχνικός ηγέτης των ερυθρολεύκων του Πειραιά, τόνισε:

Για τη νίκη με τη Βέροια και τον 43ο τίτλο του Ολυμπιακού αλλά και το τι έδωσε φέτος το πρωτάθλημα στην ομάδα: “Καλησπέρα σε όλους. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Πιστεύω πως φέτος με όλον τον σεβασμό απέναντι στους αντιπάλους ήμασταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα. Αυτή η ποιότητα και η ανταγωνιστικότητα μας έδωσε τον τίτλο”.

Για το ποιο ματς χάρηκε πιο πολύ: “Δεν μπορώ να ξεχωρίσω ένα. Όλα τα ζω με ένταση. Εξαρτάται από το πως πάει ένα ματς. Ίσως σήμερα γιατί ανυπομονούσα για τον τίτλο. Και τα επόμενα τα περιμένω και θέλω να τα χαρώ και να τα ευχαριστηθώ”.

Για το τι σημαίνει γι’ αυτόν ο πρώτος του τίτλος εκτός Πορτογαλίας και το γεγονός πως είναι το πιο γρήγορο πρωτάθλημα στην ιστορία: “Καταρχήν είμαι πολύ περήφανος και χαρούμενος για τον τίτλο που είναι ο πρώτος εκτός Πορτογαλίας. Το θεωρούσα ως δεδομένο στόχο μου. Ο πρώτος και ο κυριότερος ήταν αυτός. Αυτό είναι το ζητούμενο και η υποχρέωση κάθε προπονητή που έρχεται εδώ. Είμαι πολύ περήφανος για τον πιο γρήγορο τίτλο. Αυτό οφείλεται στο ότι ήμασταν πολύ καλύτεροι από τους αντιπάλους μας. Αυτό ήταν ένα ακόμα ρεκόρ που σπάσαμε. Έτσι εξηγείται ότι κερδίσαμε το πιο γρήγορο πρωτάθλημα”.

Για το που αφιερώνει το πρωτάθλημα και το τι θέλει να πει στον κόσμο που ζητούσε νίκη – πρόκριση με ΠΑΟΚ: “Κατά κύριο λόγο το αφιερώνω στους παίκτες μας που δούλεψαν γι’ αυτό. Συγχαρητήρια στους παίκτες. Επίσης το αφιερώνουμε στον κόσμο. Μετά το άσχημο αποτέλεσμα της Πέμπτης και το ότι μας στήριξαν τους το αφιερώνουμε. Δεν ήταν το αποτέλεσμα που τους είχαμε υποσχεθεί την Πέμπτη αλλά ήταν δίπλα μας. Κατά κύριο λόγο το αφιερώνουμε και στους φιλάθλους μας που είναι συγκλονιστικοί.

Επίσης θέλω να το αφιερώσω στους συνεργάτες μου, όσους δουλεύουν πολύ στην ομάδα και δεν φαίνεται και τέλος στον πρόεδρο και την διοίκηση γιατί πάντα είναι εδώ και μας στηρίζει και μας βοηθάει σε ότι θέλουμε, όπως και η διοίκηση. Ναι με τον ΠΑΟΚ είναι το πιο σημαντικό επόμενο ματς. Σε σχέση με το επόμενο παιχνίδι σας έχω πει από την αρχή πως είναι ένας στόχος και το Κύπελλο. Θέλουμε να κερδίσουμε και να περάσουμε και να πάρουμε τον τίτλο στον τελικό. Θα είναι δύο δύσκολα ματς. Δεν περιμένουμε εύκολες αναμετρήσεις. Δεν έχουμε τίποτα άλλο από την πρόκριση. Με τον Παναθηναϊκό είναι ένα ντέρμπι και έχει την σημασία του. Αν δεν κάνω λάθος θα είναι το 12ο ή 13ο στο γήπεδό μας και θέλουμε να συνδυαστεί με νίκη απέναντι σε έναν σημαντικό αντίπαλο”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για το ότι είναι ο πιο νεαρός σε ηλικία τεχνικός που κατακτά πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό: “Το πρώτο πράγμα που θέλω να πω είναι ότι είμαι πολύ περήφανος και ικανοποιημένος γι’ αυτό. Η ηλικία δεν παίζει τόσο ρόλο. Ένας μπορεί να είναι ανταγωνιστικός στα 35 ή στα 40. Σίγουρα μαθαίνεις. Είμαι περήφανος για την δουλειά μου. Δεν δουλεύω 24 ώρες αλλά δουλεύω πολλές ώρες. Για εμάς αρχίζει η επόμενη ημέρα και το Κύπελλο που είναι ο επόμενός μου στόχος”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.