ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επίθεση Άρη στην ΕΠΟ: «Λάθος χειρισμοί της ΕΠΟ το ban, θα κινηθούμε νομικά»

Επίθεση Άρη στην ΕΠΟ: «Λάθος χειρισμοί της ΕΠΟ το ban, θα κινηθούμε νομικά»

Μία νέα τεράστια κόντρα φαίνεται να ξεκινά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτή την φορά ανάμεσα στην ΠΑΕ Άρης και την ΕΠΟ, με τους «κιτρινόμαυρους» να απειλούν με μηνύσεις για το θέμα του ban από την FIFA.

Σε μετωπική με την ΕΠΟ πάει η ΠΑΕ Άρης για το θέμα του ban που της έχει επιβληθεί από την ΦΙΦΑ προαναγγέλλοντας ότι θα προχωρήσει σε αγωγές και μηνύσεις για να αναζητηθούν αν προκύπτουν τυχόν ποινικές ευθύνες στη νομική της υπηρεσία κυρίως για το γεγονός ότι ενώ η FIFA ενημέρωσε με επίσημο έγγραφο την ΕΠΟ πως η υπόθεση αφορά τη νυν ΠΑΕ, η ΕΠΟ ποτέ δεν κοινοποίησε το έγγραφο ώστε ο Άρης να ενεργήσει νομικά.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε αφήνει σαφή υπονοούμενα αναφέροντας τα εξής:

«Εξ’ αρχής η ΠΑΕ ΑΡΗΣ δεν έφερε -και δεν φέρει- ουδεμία ευθύνη για το ban, που της επιβλήθηκε από τη FIFA, αναφορικά με τις υποθέσεις των πρώην ποδοσφαιριστών, που προσέφυγαν στην Παγκόσμια Ομοσπονδία. Αυτό είναι ξεκάθαρο και αδιαμφισβήτητο. Καθώς το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίγεται, χάρη στις ενέργειες της ΠΑΕ και της νομικής της υπηρεσίας, αποδεικνύεται ότι μια σειρά αστοχιών και λανθασμένων χειρισμών της ΕΠΟ, με ενδεχόμενο δόλο, έφεραν την ΠΑΕ προ τετελεσμένων αποφάσεων, που καλείται τώρα να ανατρέψει. Για παράδειγμα, ενώ η FIFA ενημέρωσε με επίσημο έγγραφο την ΕΠΟ πως η υπόθεση αφορά τη νυν ΠΑΕ, η ΕΠΟ ποτέ δεν μας κοινοποίησε το έγγραφο, ώστε να ενεργήσουμε άμεσα. Σημειωτέον, η ΕΠΟ μάς είχε κοινοποιήσει απόφαση πριν την επίσημη ως άνω ενημέρωση της FIFA. Αυτό είναι ένα μόνο περιστατικό…

Δεν ξέρουμε αν ήταν σε γνώση ή όχι του προέδρου, κ. Γραμμένου, είναι ξεκάθαρο, όμως, ότι οι κ.κ. Δέδες, Δαβάκης και Μπάρτζης, ενώ το γνώριζαν, είτε το… αμέλησαν, είτε λειτούργησαν με ενδεχόμενο δόλο. Η υπόθεση θα έχει συνέχεια… Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διαπιστώσει αν πράγματι υπάρχει δόλος εκ μέρους τους διότι ο Σύλλογος υπέστη ζημιά για την οποία κάποιοι θα λογοδοτήσουν. Η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ αποτιμά τη ζημιά και θα προχωρήσει σε μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπεύθυνου για ποινικές και αστικές ευθύνες».

Είχε ζητήσει την αλληλογραφία

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλο το τελευταίο διάστημα η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ Άρης και ο Θόδωρος Καρυπίδης αναζητούσαν τυχόν ευθύνες της ΕΠΟ στο θέμα της απαγόρευσης μεταγραφών που της είχε επιβληθεί. Προσπαθούσαν δηλαδή, γυρίζοντας το χρόνο πίσω να καταλάβουν αν υπήρξε σκοπιμότητα από μέρους της ΕΠΟ και αν δεν είχαν έγκαιρα ενημερωθεί για τις αποφάσεις που… έσκαγαν, ώστε να ενεργήσουν αναλόγως και να τις μπλοκάρουν με ένδικα μέσα. Για να το πετύχουν είχαν ζητήσει εδώ και καιρό με εξώδικο να τους δοθεί από την ΕΠΟ όλη η αλληλογραφία της ελληνικής ομοσπονδίας με την ΦΙΦΑ και το θέμα του Άρη. Ό, τι έγγραφο και email δηλαδή είχε αποσταλεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία για το θέμα και αν είχαν διαβιβαστεί έγκαιρα και πριν παρέλθουν οι ημερομηνίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.