ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτός είναι ο ποδοσφαιριστής ελληνικής ομάδας που πέθανε επειδή άργησε το ασθενοφόρο (φωτο)

Αυτός είναι ο ποδοσφαιριστής ελληνικής ομάδας που πέθανε επειδή άργησε το ασθενοφόρο (φωτο)

Σε ένα παιχνίδι Ατρομήτου με τον ΟΦΗ, πριν την έναρξη του παιχνιδιού κρεμάστηκε ένα πανό με επιγραφή «Tsimanga For Ever». Πολλοί από τους θεατές χειροκρότησαν αλλά δεν ήξεραν την τραγική ιστορία που έκρυβε αυτό το πανό.

30 Απριλίου 1995, ο Ατρόμητος παίζει στη Γ’κατηγορία και αγωνίζεται με τον Πανελευσινιακό, στο γήπεδο της Ελευσίνας. Στον Ατρόμητο βασικός ξεκινάει ο 28χρονος Κονγκολέζος Μουκάντι Τσιμάνγκα.

Σε μια διεκδίκηση μπάλας ο Τσιμάνγκα δέχεται ένα χτύπημα με τον αγκώνα στο λαιμό, και σωριάζεται στο έδαφος. Δυσκολεύεται να αναπνεύσει και αμέσως στο γήπεδο μπαίνουν οι γιατροί των ομάδων, καθώς η κατάσταση μοιάζει σοβαρή.

Τα λεπτά που πέρασαν ήταν δραματικά. Ενώ έχουν καλέσει το ασθενοφόρο, προσπαθούν να κάνουν τραχειοτομή, με ότι μέσο είχαν, καθώς ο ποδοσφαιριστής φαινόταν ότι δεν ανέπνεε καθόλου. Όταν πια έφτασε το ασθενοφόρο, ήταν αργά. Οι παλμοί του παίκτη είχαν πέσει στο μηδέν και μέχρι τη διακομιδή του στο Τζάνειο Νοσοκομείο, άφησε την τελευταία του πνοή. Θάνατος από ανακοπή.

Ο αντίπαλος που προκάλεσε άθελα του το χτύπημα καταρρέει. Η είδηση μεταφέρεται γρήγορα σε όλη τη χώρα, και εκτός από θλίψη, κυριαρχεί και οργή, καθώς τα μέτρα ιατρικής περίθαλψης είναι ελλιπέστατα.

Στη κηδεία του όλοι είναι παγωμένοι. Πίσω μένουν η γυναίκα του και τρία παιδιά. Η ομάδα δεν τους ξέχασε. Μάζεψε χρήματα, ένα σεβαστό ποσό, για να μπορέσει η οικογένεια στα πόδια της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προς τιμήν του συλλόγου του Ατρομήτου, κάθε χρόνο τιμάει την μνήμη του παίκτη, φροντίζοντας παράλληλα να μη ξεχαστεί αυτή η τραγική ιστορία και θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.