Μουντιάλ 2022: Ζητούν από τη FIFA να αποκλείσει το Ιράν από τη διοργάνωση

«Δεν πρέπει να έχουν την τιμή της συμμετοχής»

Μουντιάλ 2022: Ζητούν από τη FIFA να αποκλείσει το Ιράν από τη διοργάνωση

Η οργάνωση για τα δικαιώματα των γυναικών «Open Stadiums» με επιστολή ζητά από τη FIFA να αποκλείσει το Ιράν από το Μουντιάλ 2022, που θα διεξαχθεί στο Κατάρ. 

«Γιατί η FIFA θα δώσει παγκόσμιο βήμα στο ιρανικό κράτος και τους εκπροσώπους του, ενώ όχι μόνο αρνείται να σεβαστεί βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά επί του παρόντος βασανίζει και σκοτώνει τους πολίτες του; Πού είναι οι αρχές της FIFA;», επισημαίνει η οργάνωση σε επιστολή προς τον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Τζιάνι Ινφαντίνο. 

«Δεν πρέπει να έχουν την τιμή της συμμετοχής στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση, ενώ σκοτώνουν τους πολίτες τους στους δρόμους», αναφέρει η Open Stadiums σε άλλο σημείο της επιστολής.

Η οργάνωση επισημαίνει ότι εδώ και πάνω από τέσσερις δεκαετίες οι Ιρανές στερούνται τις πιο βασικές ελευθερίες του9ς και σημειώνει ότι δεν τους επιτρέπεται να παρακολουθούν αγώνες σε στάδια.

«Επί χρόνια, μαζί με φιλάθλους ποδοσφαίρου και οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλο τον κόσμο ζητάμε από τη FIFA και προσωπικά από εσάς κ. Ινφαντίνο να ενεργήσετε, καθώς το Ιράν ακόμη αρνείται το δικαίωμα κάθε γυναίκας που θέλει να παρακολουθήσει σε γήπεδο ποδοσφαιρικούς αγώνες. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επανειλημμένα δημοσίως έχετε δεσμευθεί ότι η FIFA θα λύσει αυτή την κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά, δυστυχώς, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για κενά λόγια και υποσχέσεις. Τίποτα δεν έχει αλλάξει», τονίζει η οργάνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.