ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Λοκομοτίβ Κουμπάν ο πρώτος ημιτελικός του Final 4 [βίντεο]

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Λοκομοτίβ Κουμπάν ο πρώτος ημιτελικός του Final 4 [βίντεο]

Στην επιβλητική Mercedes-Benz Arena του Βερολινου χτυπά η καρδιά του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, καθώς στην πρωτεύουσα της Γερμανίας διεξάγεται το φετινό Final 4 της Ευρωλίγκας. Το πρώτο τζάμπολ (19:00, ΕΡΤ1) είναι μια καθαρά Ρωσική υπόθεση, καθώς αντίπαλες στον πρώτο ημιτελικό τίθενται η ΤΣΣΚΑ Μόσχας (που λογίζεται ως το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης)  με την Λοκομοτίβ Κουμπάν (την ομάδα έκπληξη της φετινής σεζόν).

Για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας τα Final 4 της Ευρωλίγκας είναι μια συνήθεια που έγινε λατρεία, αφού τα τελευταία 14 χρόνια έχει συμμετάσχει 13 φορές !). ωστόσο αξιώθηκε να σηκώσει την κούπα μόλις 2!

Την ίδια ώρα η Λοκομοτίβ Κουμπάν πανηγυρίζει για την παρθενική της συμμετοχή στην τελική φάση της διοργάνωσης και φροντίζει να το απολαμβάνει όσο περισσότερο μπορεί.

Κι αν ο πρώτος ημιτελικός είναι ένας ρωσικός εμφύλιος, μια σημαντική ιδιαιτερότητα του έχει να κάνει με την ελληνική μάχη των πάγκων, αφού την μεν ΤΣΣΚΑ καθοδηγεί ο Δημήτρης Ιτούδης, τη δε Κουμπάν ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Και για τους δύο αυτό είναι το δεύτερο Final 4 ως πρώτοι προπονητές με τη διαφορά ότι ο Ιτούδης έχει άλλα 8 ως βοηθός του Ομπράντοβιτς, αλλά ο Μπαρτζώκας είναι ο μοναδικός Έλληνας προπονητής που έχει σηκώσει την κούπα. Το σίγουρο είναι πάντως ότι ένας εκ των δύο θα διεκδικήσει το τρόπαιο.

Η ΤΣΣΚΑ είναι η μοναδική ομάδα από τις συμμετέχουσες που έχει πανηγυρίσει στο παρελθόν την κατάκτηση του τίτλου (συνολικά έχει 6), αλλά τα τελευταία χρόνια μετρά τη μία αποτυχία πίσω από την άλλη και σίγουρα θέλει φέτος να ξορκίσει την κατάρα.

Διαθέτει το καλύτερο περιφερειακό δίδυμο (Ντε Κολό, Τεόντοσιτς με τον πρώτο να αναδεικνύεται και MVP της διοργάνωσης), αλλά και την καλύτερη επίθεση (90.7 πόντοι μέσο όρο) και γενικά θεωρείται ως η πιο ποιοτική ομάδα της φετινής σεζόν.

Στον αντίποδα η Λοκομοτίβ, που ήδη έχει κάνει την υπέρβαση της με την πρόκριση της στο Final 4, έχει να αντιπαρατάξει την καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης (70.4 ανά αγώνα), τον τρίτο περιφερειακό της κορυφαίας πεντάδας (Ντιλέινι) και τους Ράντολφ, Σίνγκλετον που αν και ψηλοί, όπως και όλη η ομάδα του Κράσνονταρ έχουν το ευκολο μακρινό σουτ, το οποίο αν λειτουργήσει μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε κάθε αντίπαλο.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο του συγκεκριμένου ημιτελικού είναι ότι το Final 4 αποτελεί την τελευταία φετινή παράσταση για την Κουμπάν, καθώς αποκλείστηκε στα προημιτελικά της Ρωσικής λίγκας και το ερώτημα είναι το έξτρα κίνητρο που θα έχουν οι παίκτες του Μπαρτζώκα (που όπως και ο προπονητής τους αποτελούν ήδη πόλο έλξης για τις κορυφαίες Ευρωπαϊκές ομάδες).

Η λογική λέει ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι το μεγάλο φαβορί, ωστόσο οι Μοσχοβίτες έχουν δώσει δικαιώματα κι αν το επαναλάβουν και σήμερα, τότε η ‘Λόκο’ είναι ικανή για να πετύχει ένα ακόμη θαύμα.

Δείτε εδώ την ανάλυση του πρώτου ημιτελικού από την Ευρωλίγκα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.