ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γιανίκ Ανιέλ: Ο Γάλλος «χρυσός» Ολυμπιονίκης κατηγορείται ότι βίασε την 13χρονη κόρη προπονητή του

«Ο Γιανίκ ομολόγησε, αλλά επεσήμανε ότι δεν υπήρξε εξαναγκασμός, δηλαδή ότι δεν τη βίασε»

Γιανίκ Ανιέλ: Ο Γάλλος «χρυσός» Ολυμπιονίκης κατηγορείται ότι βίασε την 13χρονη κόρη προπονητή του

Σοκ επικρατεί στον χώρο του αθλητισμού έπειτα από τη δημοσίευση υπόθεσης βιασμού 13χρονου κοριτσιού για την οποία κατηγορείται ο δύπ φορές «χρυσός» Γάλλος Ολυμπιονίκης, Γιανίκ Ανιέλ.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία που υπέβαλε η κόρη ενός από τους πρώην προπονητές του Ανιέλ. Σύμφωνα με πληροφορίες του εισαγγελέα, τα γεγονότα αφορούν τα έτη 2014 -2016, όταν ο κολυμβητής ανήκε στον σύλλογο της Mulhouse.

Το σκάνδαλο έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στη Γαλλία, με τον 29χρονο πρώην κολυμβητή να συλλαμβάνεται και τον εισαγγελέα της υπόθεσης να αποκαλύπτει σε συνέντευξη Τύπου ότι «ο Γιανίκ ομολόγησε, αλλά επεσήμανε ότι δεν υπήρξε εξαναγκασμός, δηλαδή ότι δεν τη βίασε».

Μετά το κατηγορητήριο για βιασμό και σεξουαλική επίθεση, η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και ο κολυμβητής κινδυνεύει πλέον με φυλάκιση έως και 20 ετών. «Όταν υπάρχει διαφορά ηλικίας δέκα ετών, αυτό θεωρείται από το νόμο ως περίπτωση εξαναγκασμού», δήλωσε ο εισαγγελέας.

Ο Άνιέλ αποσύρθηκε από τις πισίνες το 2016, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, σε ηλικία 24 ετών. Κέρδισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 το χρυσό στα 200 μ. ελεύθερο και στα 4Χ100 μ. ελεύθερο, καθώς και το ασημένιο με την ομάδα 4Χ200 μ. ελεύθερο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2013, χώρισε με τον πρώην μέντορά του στη Νίκαια, Φαμπρίς Πελεράν και δεν ξαναβρέθηκε ποτέ στο επίπεδο απόδοσης που τον είχε κάνει έναν εξαιρετικό πρωταθλητή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.