ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

UEFA: Πρόστιμα σε τέσσερις ομάδες για παραβιάσεις του FFP

Οι συγκεκριμένες ομάδες συμφώνησαν σε οικονομικές συνεισφορές ύψους 172 εκατομμυρίων ευρώ

UEFA: Πρόστιμα σε τέσσερις ομάδες για παραβιάσεις του FFP

Το αρμόδιο όργανο της UEFA ανακοίνωσε σήμερα μια σειρά αποφάσεων που αφορούν συλλόγους που συμμετείχαν στις διοργανώσεις που είχε υπό την εποπτεία της τη σεζόν 2021/22.

Μετά από έρευνα που έγινε από το τμήμα οικονομικού ελέγχου της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας διαπιστώθηκε ότι οι Μίλαν, Μονακό, Ρόμα, Μπεσίκτας, Ίντερ, Γιουβέντους, Μαρσέιγ και Παρί Σεν Ζερμέν δεν συμμορφώθηκαν με τους κανονισμούς του Financial Fair Play.

Η επιτροπή που ασχολήθηκε με την υπόθεση εξέτασε τα οικονομικά έτη 2018, 2019, 2020, 2021 και 2022. Το 2020 και το 2021 υπόκεινταν στα μέτρα έκτακτης ανάγκης κατά του κορονοϊού και αξιολογήθηκαν ως μία ενιαία περίοδος στη διάρκεια της οποίας επετράπη στους συλλόγους να προβούν σε συγκεκριμένες προσαρμογές κατά της πανδημίας.

Οι συγκεκριμένες ομάδες συμφώνησαν σε οικονομικές συνεισφορές ύψους 172 εκατομμυρίων ευρώ, ποσά που θα παρακρατηθούν από τυχόν έσοδα που κερδίζουν από τη συμμετοχή τους σε διοργανώσεις της UEFA ή θα καταβληθούν απευθείας.

Από αυτό το ποσό, τα 26 εκατ. ευρώ (15%) θα καταβληθούν πλήρως, ενώ το υπόλοιπο των 146 εκατ. ευρώ (85%) εξαρτάται από τη συμμόρφωση αυτών των συλλόγων με τους στόχους που αναφέρονται στην αντίστοιχη συμφωνία διακανονισμού.

Τα πρόστιμα

Μονακό: 2 εκατ. ευρώ, υποχρεωτικό ποσό 300.000 ευρώ

Μαρσέιγ: 2 εκατ. ευρώ, υποχρεωτικό ποσό 300.000 ευρώ

Μπεσίκτας: 4 εκατ. ευρώ, υποχρεωτικό ποσό 600.000 ευρώ

Μίλαν: 15 εκατ. ευρώ, υποχρεωτικό ποσό 2 εκατ. ευρώ

Γιουβέντους: 23 εκατ. ευρώ, υποχρεωτικό ποσό 3.5 εκατ. ευρώ

Ίντερ: 26 εκατ. ευρώ, υποχρεωτικό ποσό 4 εκατ. ευρώ

Ρόμα: 35 εκατ. ευρώ, υποχρεωτικό ποσό 5 εκατ. ευρώ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρί Σεν Ζερμέν: 65 εκατ. ευρώ, υποχρεωτικό ποσό 10 εκ. εκατ. ευρώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.