ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτοκίνητο Tesla Model 3 «μπλοκάρει» μόνο του και προκαλεί καραμπόλα – Νεκρός ο οδηγός του

Αυτοκίνητο Tesla Model 3 «μπλοκάρει» μόνο του και προκαλεί καραμπόλα – Νεκρός ο οδηγός του

Ένα πολύ ανησυχητικό περιστατικό το οποίο στοίχισε την ζωή σε έναν οδηγό και τραυμάτισε άλλου τέσσερις, βρίσκεται υπό έρευνα. Όλα συνέβησαν στις 27 Φεβρουαρίου όταν στον αυτοκινητόδρομο του Missouri ένα Tesla Model 3 φρέναρε αναίτια από μόνο του, προκαλώντας σοβαρό τροχαίο.

Το αυτοκινούμενο όχημα βρισκόταν στη μεσαία λωρίδα και φρέναρε στο 100% από μόνο του με αποτέλεσμα τα δύο πίσω ι.χ. να μην προλάβουν να επιβραδύνουν και να πέσουν πάνω του. Από την σφοδρότητα της σύγκρουσης πέθανε ακαριαία ο οδηγός του Tesla, ενώ ο συνοδηγός του αλλά και οι υπόλοιποι οδηγοί τραυματίστηκαν ελαφριά.

Αρχικά η αστυνομία δήλωσε πως κάποια μηχανική βλάβη προκάλεσε το απότομο φρενάρισμα χωρίς όμως ακόμα να έχει επιβεβαιωθεί. Τις επόμενες ημέρες, οι ερευνητές θα εργαστούν για την εξαγωγή ζωτικής σημασίας δεδομένων από τους ενσωματωμένους υπολογιστές του Model 3.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε πως το NHTSA ξεκίνησε έρευνα καθώς δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες μοντέλων Tesla που αναφέρουν πως τα οχήματα τους φρενάρουν αυτόματα και χωρίς αιτία. Ένα φαινόμενο που φαίνεται ίσως να προκάλεσε και την εν λόγω καραμπόλα με τον θάνατο του οδηγού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει βγει κάποιο επίσημο πόρισμα σχετικά με την αιτία του φρεναρίσματος του Tesla, καθώς η εξαγωγή των δεδομένων από το ι.χ. χρειάζεται αρκετές ημέρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μόνο σίγουρο είναι πως εάν ευθύνεται το όχημα και όχι ο οδηγός, πρόκειται για μία πολύ σοβαρή ελαττωματική λειτουργία στο σύστημα του αυτοκινήτου που θα πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα, πριν συμβούν παραπλήσια περιστατικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.