ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

BMW Μ1: Το θρυλικό αγωνιστικό εμφανίστηκε σε οίκο δημοπρασιών (φωτό)

BMW Μ1: Το θρυλικό αγωνιστικό εμφανίστηκε σε οίκο δημοπρασιών (φωτό)

Το 1970 η BMW ήταν σε συνομιλίες με τη Lamborghini για να αναπτύξουν από κοινού ένα αγωνιστικό και η συνεργασία κατέληξε σε πικρή διαμάχη, καθώς οι δύο εταιρίες δεν τα έβρισκαν σε τίποτα.

Η μυθικών προδιαγραφών Μ1 του 1978, είναι το αποτέλεσμα του πείσματος της BMW, αλλά και μιας ξεκάθαρης προσπάθειας να μπει στο μάτι των Ιταλών.

Οι Βαυαροί απευθύνθηκαν στον Giorgetto Giugiaro της Italdesign για να σχεδιάσει το αμάξι, θυμίζοντας σε πολλά τα φουτουριστικά ποιήματα των ιταλών ανταγωνιστών.

Από τις 453 μονάδες που βγήκαν από τη μονάδα παραγωγής της BMW, οι 50-55 «σημαδεύτηκαν» για να τρέξουν στο M1 Procar Championship. Αλλά και σε άλλους αγώνες, όπως το ξακουστό Le Mans.

Η BMW επιστράτευσε μάλιστα και μια σειρά από τους καλύτερους οδηγούς για να πιλοτάρουν τα αγωνιστικά της, μεταξύ αυτών και οι θρύλοι Νίκι Λάουντα, Τζέιμς Χαντ και Μάριο Αντρέτι.

Και τώρα, 4 δεκαετίες μετά την τελευταία καρό σημαία που έπεσε στο εσωτερικό πρωτάθλημα της Μ1 (φθινόπωρο του 1980), το αγωνιστικό του Αντρέτι είναι έτοιμο να αλλάξει χέρια.

Πωλείται από τον ιαπωνικό οίκο δημοπρασιών BH Auctions και για την τιμή θα πρέπει να επικοινωνήσει κανείς αποκλειστικά με την εταιρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.