ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η ΟΜΑΕ “κλέβει” το PICK από τον ΑΟΠ

Η ΟΜΑΕ “κλέβει” το PICK από τον ΑΟΠ

Στις 10 Αυγούστου επιστρατέψαμε τις… μαντικές μας ικανότητες και προβλέψαμε ότι κάποιο ρόλο παίζει η ΟΜΑΕ στο όλο θέμα του Patras International Circuit Kart και στη διαμάχη ανάμεσα στον promoter NET ΠΡΟΒΟΛΗ και τον ΑΟΠ . Και οι αρμόδιοι δεν άργησαν να μας επιβεβαιώσουν, με μία ανακοίνωση με την οποία η ΟΜΑΕ αναλαμβάνει το PICK, αλλά ουσιαστικά δεν δικαιολογεί τίποτε.

Είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι, η ΟΜΑΕ, η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, δεν είναι μία αυτόφωτη δικτατορική οργάνωση που κλήθηκε να διοικεί το σπορ, αλλά η ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΕΝΗ και ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ από τα σωματεία ομοσπονδία, που καλείται πέρα και πάνω από όλα να ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ, μαζί με το καλό του αθλήματος. Ανάμεσα στα σωματεία αυτά είναι και ο ΑΟΠ που διοργανώνει εδώ και 6 χρόνια το PICK.

Τι είχε λοιπόν να κάνει η ΟΜΑΕ στην συνέντευξη τύπου που έδωσε η NET ΠΡΟΒΟΛΗ για το PICK; Πόσο μάλλον τη στιγμή που γνώριζε καλά την αντίθεση του ΑΟΠ στη συνέντευξη αυτή, όπου δεν θεωρήθηκε σαν ομότιμος οργανωτής, αλλά προσκλήθηκε σαν καλεσμένος; Και δεν ήταν εκεί η ΟΜΑΕ με ένα απλό μέλος του Δ.Σ., αλλά με τον ίδιο τον πρόεδρο κύριο Δημήτρη Μιχελακάκη, δίνοντας ιδιαίτερη αξία στη συνέντευξη μίας ιδιωτικής εταιρίας και απαξιώνοντας ταυτόχρονα τον ΑΟΠ, το μέλος της. Και τις παράλληλες εκδηλώσεις ποιος θα τις κάνει, χρησιμοποιώντας το όνομα του PICK, που παραδοσιακά, αν και όχι θεσμοθετημένα, ανήκει στον ΑΟΠ; 

Ποια έννοια έχει λοιπόν η τωρινή της ανακοίνωση, που στην καλύτερη εξισώνει NET ΠΡΟΒΟΛΗ και ΑΟΠ, ισοκατανέμοντας τις ευθύνες. Μα δεν είναι εδώ σαν δικαστής και απονεμητής ευθυνών, αλλά σαν ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ/ΜΕΛΩΝ της. Και σε αυτό στη συγκεκριμένη περίπτωση απέτυχε ολοκληρωτικά. Αν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχία μία σειρά κινήσεων που περιλαμβάνει μέσα της την πρόθεση. 

Κάνουμε το Acropolis, κάνουμε το PICK, αύριο θα κάνουμε και άλλες οργανώσεις με διεθνές κύρος. Και στο τέλος θα γίνουμε ΕΛΠΑ στη θέση της ΕΛΠΑ, συγκεντρώνοντας πάνω μας όλες τις εξουσίες, διοικητικές, ελεγκτικές, δικαστικές και οργανωτικές. 

«Αναμένουμε το αργότερο μέχρι 5 Σεπτεμβρίου τη λίστα των μελών σας που πιθανόν επιθυμούν να στελεχώσουν τον αγώνα αναφέροντας: ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας (κινητό) και τον τομέα τον οποίο γνωρίζει καθένας και επιθυμεί να απασχοληθεί.» γράφει η ανακοίνωση της ΟΜΑΕ για το Acropolis. Ναι, να βοηθήσουμε. Ποιος θα έλεγε όχι; Αλλά με τι σκοπό, τι στόχο; Τι θα διεκδικήσουμε με μία πετυχημένη οργάνωση; Δε θα έπρεπε ήδη να ξέρουμε; Ή θα πάμε πάλι σε καταστάσεις 2014 με απλήρωτα παράβολα και δικαιώματα και κατάχρηση χρημάτων των σωματείων για πληρωμή χρεών ιδιωτών;

Απλές απορίες. Ερωτήματα που σίγουρα θα έχει ο καθένας. Ερωτήματα που ανησυχούν κάθε σωματείο που νιώθει τους αγώνες του να απειλούνται από κάθε promoter, προς χάρη της ΟΜΑΕ. Η ΟΜΑΕ απέναντι στα ΣΩΜΑΤΕΙΑ/ΜΕΛΗ της. Οξύμωρο, αλλά αληθινό.

Η ανακοίνωση της ΟΜΑΕ, όπως αναρτήθηκε στο site της:

«Μετά τo αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του ΑΟΠ και της ΝΕΤ ΠΡΟΒΟΛΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ προμότερ του PICK Patras, η ΟΜΑΕ, κατόπιν απόφασης του ΔΣ και με γνώμονα το να μην χαθεί η διοργάνωση, η οποία αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αγωνιστικές εκδηλώσεις, ειδικά για το χώρο του καρτ, αλλά και γενικότερα για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στη χώρα μας, αποφάσισε να διοργανώσει το 7ο PICK Πάτρας.

Υπενθυμίζεται πως ο αγώνας θα διεξαχθεί και φέτος στους δρόμους της αχαϊκής πρωτεύουσας, στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2015.

Με την απόφασή της αυτή η Ομοσπονδία υποστηρίζει άμεσα το καρτ τον οποίο δεν πρέπει να υποστεί καμία ζημία και ταυτόχρονα μια ολόκληρη πόλη σε δύσκολους καιρούς, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει γίνει συνώνυμο των αγώνων του είδους χάρη στο PICK και το D CUP.

Ο ρόλος της Ομοσπονδίας περιορίζεται αυστηρά στη στελέχωση και τη διοργάνωση αποκλειστικά του αγώνα καρτ, και ουδεμία σχέση έχει με τις παράλληλες εκδηλώσεις του διημέρου.

Η Ομοσπονδία μας θέλοντας ο αγώνας να μην χάσει το τοπικό του χαρακτήρα, καλεί τα τοπικά Σωματεία του Νομού Αχαΐας να συνδράμουν την οργάνωση με τα στελέχη τους. Αξίζει να σημειωθεί πως η ενδεχόμενη προσφορά τους θα αξιολογηθεί, τόσο από το ΔΣ, όσο και από την ΕΠΑ.

Επίσης, όπως και το έτος 2014 έτσι και φέτος θα οριστούν από την ΕΠΑ ενδεδειγμένα στελέχη στις θέσεις-κλειδιά της διοργάνωσης, όπως ο κ. Στέλιος Καγιάφας στη θέση του Αλυτάρχη και ο κ. Βασίλης Βασιλείου ως Πρόεδρος Αγωνοδικών, καθώς και άλλα, όπου κριθεί απαραίτητο.    

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ΟΜΑΕ επίσης δηλώνει πως δεν ασχολείται, και ούτε πρόκειται να ασχοληθεί με χορηγίες και άλλου είδους οικονομικές συμφωνίες που αφορούν στη διοργάνωση. Δεσμεύεται επίσης πως το ποιο οικονομικό αποτέλεσμα προκύψει, θα διανεμηθεί στα Σωματεία που θα συνδράμουν στην οργάνωση.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.