ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μετά την άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων το όνομα “Μακεδονία” πουλήθηκε από ΟΜΑΕ και “Πυθαγόρας” για 2.600 ευρώ!

Μετά την άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων το όνομα “Μακεδονία” πουλήθηκε από ΟΜΑΕ και “Πυθαγόρας” για 2.600 ευρώ!

Μετά την πρωτοφανή άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων από τον υπουργό Παιδείας Ν.Φίλη αλλά και τις υπάρχουσες πληροφορίες περί προσέγγισης Αθήνας-Σκοπίων για κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας είχαμε ένα πολύ σοβαρό “κρούσμα” που καταδεικνύει το βρώμικο για να αποδεχθούμε τον όρο “Μακεδονία”.

Παρόλο που ΟΛΕΣ οι Αθλητικές Ομοσπονδίες έχουν ενημερωθεί από τις 27 Μάη του 2014 ότι η ενδιάμεση συμφωνία ανάμεσα Ελλάδας και Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας προβλέπει τη χρήση της ενδιάμεσης ονομασίας Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM), η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Ο.Μ.Α.Ε.) δέχτηκε και ενέκρινε πίνακα συμμετοχών του Αθλητικού Σωματείου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ όπου η εθνικότητα του πληρώματος Petrovski/Milinovik αναφέρεται η MKD (Makedonia)!!!

H επιστολή με την οποία ζητείται από τις Αθλητικές Ομοσπονδίες να τηρήσουν τις συμφωνίες. Άρα ήξεραν,,,

Και δεν περιορίζονται τα περίεργα του αγώνα εδώ. Η εκδήλωση Tour du Peloponnese (γύρος της Πελοποννήσου) δεν αναφέρεται σε κανένα πρόγραμμα της ομοσπονδίας, παρόλο που φέρεται να έχει την άδειά της. Και πώς να μην την έχει όταν ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη του Πυθαγόρα είναι τόσο ο πρόεδρος της Ο.Μ.Α.Ε. κ. Δημήτρης Μιχελακάκης, όσο και ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Οδηγού Αγώνων κ. Άγγελος Ζήβας; Και η άδεια της ομοσπονδίας σημαίνει ότι έχει εγκριθεί και η λίστα συμμετοχών, στην οποία αναφέρεται η FYROM σαν MKD, το τριψήφιο δηλαδή αναγνωριστικό σήμα της Macedonia, των Σκοπίων.

Το σημείο στο site της εκδήλωσης που αναφέρεται καθαρά ότι έχει την άδεια της ομοσπονδίας.

Είναι επίσης περίεργο ότι η εκδήλωση έχει το απίστευτα υψηλό παράβολο συμμετοχής των 2.600 ευρώ, αντίστοιχο με αυτό του Rally Acropolis και ιδιαίτερα υψηλό για αγώνα κλασικών αυτοκινήτων του είδους, όπου δε μιλάμε για αγώνα, αλλά για μία απλή βόλτα, όπου τα πληρώματα καλούνται να πιάσουν κάποιες αστείες μέσες ταχύτητες.

To ιδιαίτερα υψηλό παράβολο. Οι συμμετοχές έληγαν στις 11 Σεπτέμβρη, άρα μέχρι τις 14 έπρεπε να έχουν σταλεί στην ομοσπονδία. 

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο να ξεπουλήσουμε, σαν ομοσπονδία, σαν άτομα, τις χρόνιες θέσεις μας και τις διεθνείς συμφωνίες που έχουν κάνει για το θέμα και τις όσες μάχες έχουμε, σαν λαός, δώσει γι’ αυτό το όνομα, για μία μόνο συμμετοχή των 2.600 ευρώ; Υποκύψαμε στη διεθνή πίεση των Σκοπίων, σε μία διεθνή συνωμοσία που παίζεται χρόνια, για το αστείο ποσό των 2.600 ευρώ και το διαφημίσαμε και μέσω του site του αγώνα; Ενός site ελληνικού αγώνα, που είναι γραμμένο ΜΟΝΟ στα αγγλικά, ενώ οι 40 από τους 52 «αθλητές» ήταν Έλληνες; Πράγματα τα οποία δε συνάδουν με τη λογική και την όποια δεοντολογία.

Η αναλυτική λίστα συμμετοχών, όπου έχουμε σημειώσει την επίμαχη συμμετοχή.

Η ομοσπονδία θα πρέπει να επιληφθεί άμεσα του περιστατικού, αν και θα έπρεπε να το έχει κάνει ήδη, μιας και η πράξη προσβάλει εν δυνάμει όλα τα σωματεία μέλη της. Η οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης και τα μέλη του σωματείου Πυθαγόρας πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά. Ποια μέλη θα πείτε, όταν ανάμεσα σε αυτά είναι και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας;

Η λίστα των ιδρυτικών μελών του Πυθαγόρα… στο τέλος της υπάρχουν τα ονόματα του κ Μιχελακάκη και του κ. Ζήβα.

Ένας πρόεδρος που είναι ιδρυτικό μέλος σε τουλάχιστον άλλα δύο σωματεία. Σωματεία που ανήκουν στα έξι (6) που η Γ.Γ.Α. προχώρησε σε ανάκληση της αναγνώρισής τους. Σωματεία που είναι ανάμεσα στα τρία (3) που η Γ.Γ.Α. ζήτησε την εισαγγελική έρευνα εναντίον τους.

O κ. Μιχελακάκης ιδρυτικό μέλος, από το 2000-2001, δύο σωματείων εναντίον των οποίων έχει ζητήση εισαγγελική έρευνα η Γ.Γ.Α.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κύριος Μιχελάκακης ρίχνει απλά νερό στον μύλο των γειτόνων, όπως έγραψε συνάδελφος δημοσιογράφος, ή βρισκόμαστε απέναντι σε κάτι πιο οργανωμένο; Δεχόμαστε αμαχητί μία κατάσταση ή συμβάλουμε στο να καθιερωθεί; Ότι και να συμβαίνει είμαστε εμπρός σε μία τραγική αμέλεια της ομοσπονδίας που δε μπορεί να περάσει έτσι, είτε από τη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, είτε από το κράτος, την ίδια την Γ.Γ.Α.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.