Έρχονται οδηγοί γυναίκες στη Formula 1; – «Υπέρ» Ferrari και FIA

Έρχονται οδηγοί γυναίκες στη Formula 1; – «Υπέρ» Ferrari και FIA

Μπορεί η Formula 1 να θεωρείται κατά βάση ως ένα ανδρικό σπορ, όμως φαίνεται πως σύντομα ίσως υπάρξουν εξελίξεις, καθώς FIA και Ferrari είναι «υπέρ» στο να προωθηθούν γυναίκες οδηγοί.

«Girls on Track – Rising Stars» ονομάζεται μία νέα πρωτοβουλία της επιτροπής γυναικών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου FIA και της Ferrari με στόχο να προσελκύσει το ωραίο φύλο στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πρόγραμμα ανακάλυψης και υποστήριξης ταλαντούχων κοριτσιών ηλικίας 12 έως 16 ετών που ξεχωρίζουν ως οδηγοί αγώνων και προορίζονται για να φτάσουν έως τη Formula 1.

Η αρχή θα γίνει στη Formula 4

To συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει αρχική διάρκεια τεσσάρων ετών και στόχος του είναι να πραγματοποιήσουν δύο κοπέλες οδηγοί μία ολόκληρη σεζόν με την Ακαδημία της Ferrari στη Formula 4. Αυτό ενδέχεται να γίνει ήδη το 2021, ενώ ο διευθυντής της Scuderia Ματία Μπινότο δήλωσε τα εξής για αυτό το εγχείρημα: «Χαιρόμαστε πολύ για τη συνεργασία με τη FIA σε αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα. Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι, ότι έχει μεγάλη αξία, να υποστηρίζεις νέους ανθρώπους κατά την εξέλιξή τους στον μηχανοκίνητο αθλητισμό».

Σύμφωνα με τον Μπινότο, πρέπει να διευρυνθεί η Ακαδημίας της Ferrari με γυναικεία ταλέντα. «Αν και δεν υπάρχει κανένα πραγματικό εμπόδιο για τη συμμετοχή τους, κατανοούμε ότι είναι δυσκολότερο για γυναίκες, να εξελιχθούν σε αυτόν τον τομέα», τόνισε ο διευθυντής της Scuderia και συμπλήρωσε σχετικά με το νέο εγχείρημα: «Ποιος ξέρει, ίσως δούμε κάποια ημέρα για πρώτη φορά μετά το 1976 και πάλι μία γυναίκα να συμμετέχει σε έναν αγώνα της Formula 1».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρώτη γυναικεία συμμετοχή σε αγώνα της Formula 1 είχαμε το 1958 στο Γκραν Πρι του Βελγίου με την Ιταλίδα Μαρία Τερέζα ντε Φίλιπις στο τιμόνι μίας Maserati 250. Η ντε Φίλιπις συμμετείχε σε τρεις αγώνες χωρίς να πάρει βαθμούς, ενώ η μόνη κυρία που έχει πετύχει κάτι τέτοιο είναι η Λέλα Λομπάρντι στα μέσα της δεκαετίας του 70 με μισό βαθμό συγκομιδή σε δώδεκα Γκραν Πρι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.