ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σάλος στην Κίνα: Ερευνητές χρησιμοποίησαν γουρούνια σε crash test αυτοκινήτων (φώτο)

Σάλος στην Κίνα: Ερευνητές χρησιμοποίησαν γουρούνια σε crash test αυτοκινήτων (φώτο)

Την οργή των φιλοζωικών οργανισμών – και όχι μόνο – έχει προκαλέσει το αποκρουστικό περιστατικό στην Κίνα. Οι εικόνες από την Κίνα που δείχνουν γουρούνια να χρησιμοποιούνται ως «κούκλες» σε crash test για παιδικά καθίσματα προκαλούν αναστάτωση τόσο στη χώρα όσο και διεθνώς.

Σύμφωνα με οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων στα τεστ συμμετείχαν 15 γουρούνια, επτά εκ των οποίων έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των ελέγχων.

Οι ίδιες οργανώσεις καταγγέλλουν ότι τα ζώα δεν είχαν λάβει τροφή και φαγητό ώρες πριν τα τεστ με τα τραύματα που υπέστησαν να περιλαμβάνουν από εσωτερική αιμορραγία μέχρι μεγάλα κοψίματα. Γουρούνια και άλλα ζώα είχαν χρησιμοποιηθεί παλαιότερα και στις ΗΠΑ αλλά η πρακτική αυτή απαγορεύτηκε στη δεκαετία του ’90.

Oι ερευνητές υποστήριξαν ότι η ανατομική δομή των ζώων αυτών «παρομοιάζει» αυτή των μικρών παιδιών και για αυτό προχώρησαν σε αυτή τη δοκιμή.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.