ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το Range Rover που κάνει off road μέσω… κινητού! [βίντεο]

Το Range Rover που κάνει off road μέσω… κινητού! [βίντεο]

Οι κατασκευαστές εξελίσσουν την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης για να την εφαρμόσουν αρχικά στους αυτοκινητόδρομους. Μία εταιρεία όπως η Land Rover σκέφτεται όμως λιγότερο συμβατικά. Έτσι παρουσιάζει το Range Rover που ελέγχεται μέσω ενός smartphone.

Κάνετε λοιπόν συχνά off road, όμως ανησυχείτε μήπως το όχημά σας κολλήσει σε κάποιο δύσκολο σημείο; Απλά κατεβείτε από το Range Rover Sport και θέστε σε λειτουργία τη σχετική εφαρμογή στο κινητό σας τηλέφωνο. Η τεχνολογία – σε πρωτότυπο στάδιο ακόμη – επιτρέπει τον έλεγχο του τιμονιού, του κιβωτίου, αλλά και των πεντάλ του γκαζιού και του φρένου.

Ο οδηγός μπορεί να περπατά δίπλα στο SUV, καθώς η μέγιστη ταχύτητα δεν ξεπερνά τα 7 km/h. Αν ο οδηγός απομακρυνθεί πάνω από 10 m. από το όχημα ή πλησιάσει επικίνδυνα κοντά, τότε το σύστημα ακινητοποιεί αμέσως το αυτοκίνητο. Η ίδια εφαρμογή επιτρέπει στον οδηγό του Range Rover Sport να το βγάλει από μία στενή θέση στάθμευσης (αν δεν χωρά να ανοίξει την πόρτα).

Το συγκεκριμένο Range Rover μπορεί να κάνει και πλήρη αναστροφή στο δρόμο (180 μοιρών), αν ο οδηγός δεν έχει καλή ορατότητα και υπάρχει κίνδυνος με διερχόμενο όχημα. Αισθητήρες «σκανάρουν» τον περιβάλλοντα χώρο για τυχόν εμπόδια και το σύστημα ενημερώνει τον οδηγό (ή μάλλον, τον κάτοχο του κινητού) ότι είναι ασφαλής η αναστροφή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.