ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Dodge Charger του 1968: Ένας «General Lee» σαν των Dukes μετά από πλήρη ανανέωση με σύγχρονα μηχανικά μέρη (vid)

Dodge Charger του 1968: Ένας «General Lee» σαν των Dukes μετά από πλήρη ανανέωση με σύγχρονα μηχανικά μέρη (vid)

Η Chrysler έχει κάνει σπουδαία πράγματα με τον κινητήρα του Viper – μεταξύ των οποίων και το ίδιο το Viper. Όμως υπάρχουν και άλλοι που έχουν ωραίες ιδέες για τον μεγάλο V10.

Πάρτε για παράδειγμα αυτό το Dodge Charger του 1968. Στον καιρό του η Chrysler το διέθετε με μια ολόκληρη σειρά από V8, από 5,2 έως και 7,2 λίτρων. Όμως ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου Charger άλλαξε τον «μαμά» κινητήρα με έναν V10 8,3 λίτρων από Viper 2ης γενιάς, που αποδίδει στη νορμάλ μορφή του 534 PS (104 PS παραπάνω απ’ ό,τι ο 426 Hemi V8 του General Lee) και 76,9 kgm ροπής.

Πέρα από το μοτέρ, ο ιδιοκτήτης άλλαξε επίσης το στάνταρ 3άρι ή 4άρι κιβώτιο με το 6άρι Tremec του Viper, καθώς και τα φρένα με μεγάλα πολυπίστονα της Wilwood ώστε να κρατάει τα άλογα υπό έλεγχο.

Το αμάξωμα είναι βαμμένο σε χρώμα «Πράσινο της Ζήλειας» και το γδυμένο εσωτερικό είναι φινιρισμένο με ανθρακόνημα.

Μιλάμε για πλήρη μεταφόρφωση στην ουσία, ενώ η εμφάνιση παραμένει κλασική. Ό,τι καλύτερο δηλαδή, όπως θα δείτε και στο video της Keola36.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Κλεάνθης Τριανταφυλλίδης, drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.