ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σοκαριστικό ατύχημα: Οδηγός έσπασε την σπονδυλική του στήλη σε άλμα με ένα Ford F150 Raptor (βίντεο)

Η προσγείωση ήταν μάλλον λάθος, καθώς το τεράστιο pick-up έσκασε στο έδαφος

Σοκαριστικό ατύχημα: Οδηγός έσπασε την σπονδυλική του στήλη σε άλμα με ένα Ford F150 Raptor (βίντεο)

Αδιαμφισβήτητα, το άλμα με ένα αυτοκίνητο είναι μία αρκετά εντυπωσιακή διαδικασία.

Το όχημα βέβαια ταλαιπωρείται αρκετά και μπορεί να υπάρχουν σοβαρές μηχανικές βλάβες. Παράλληλα όμως υπάρχει και σημαντική καταπόνηση του οδηγού, ιδίως αν η προσγείωση είναι άτσαλη ή με λάθος τρόπο.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όλα δείχνουν να έχουν προβλεφθεί σωστά. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιείται είναι ένα Ford F150 Raptor το οποίο εξ αρχής έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την αντοχή σε δύσκολες συνθήκες ακόμα και για συμμετοχή σε Rally Raid.

Η παρέα που έχει μαζευτεί με τρία ακόμα F150 κάνουν τα περάσματά τους μέσα σε μία χωμάτινη πίστα. Και εξαντλούν τα όρια του αμερικάνικου Raptor το οποίο περνάει για πλάκα και για αρκετές φορές το συγκεκριμένο άλμα.

Σε ένα από τα περάσματα, ο οδηγός αποφάσισε να πιέσει λίγο παραπάνω. Και σήκωσε στον αέρα το Raptor με ταχύτητα κοντά στα 100 χλμ/ώρα.

Η προσγείωση όμως ήταν μάλλον λάθος, καθώς το τεράστιο pick-up έσκασε στο έδαφος με τους τέσσερις τροχούς ταυτόχρονα.

Το αυτοκίνητο άντεξε για πολλοστή φορά τις τεράστιες δυνάμεις που αναπτύσσονται στις αναρτήσεις και στο πλαίσιο.

Αυτό όμως που δεν άντεξε ήταν η σπονδυλική στήλη του οδηγού, ο οποίος έφυγε από το σημείο για το νοσοκομείο. Εκεί διαπιστώθηκε ότι ένας σπόνδυλος είχε ραγίσει σε τρία κομμάτια.

Ένας ακόμα οδηγός από την παρέα είχε και αυτός αντίστοιχη εμπειρία, όμως δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί, έχοντας απλά πόνους στη μέση για αρκετές ημέρες.

Το ηθικό συμπέρασμα; Μπορεί το αυτοκίνητό σας να αντέχει τέτοιες κακουχίες, δεν είναι σίγουρο ότι το ίδιο θα κάνει και το σώμα σας. Ή αλλιώς, τα “μεταξωτά” άλματα θέλουν και επιδέξια οσφυϊκή χώρα.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει ένα όριο στο τι μπορεί να αντέξει ένα αυτοκίνητο. Και ακόμα ένα πιο επώδυνο όριο για το πόσα μπορεί να αντέξει η σπονδυλική στήλη του οδηγού. Για το όριο της ανθρώπινης ανοησίας τα έχει πει ο Αϊνστάιν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Caz (@sezac80)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.