ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ρωσική εταιρεία απαντά στο ChatGPT με το «GigaChat»

Το GigaChat ξεχωρίζει από τα ξένα συστήματα AI τον χειρισμό της ρωσικής γλώσσας

Ρωσική εταιρεία απαντά στο ChatGPT με το «GigaChat»

Παρά τις οικονομικές πιέσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και το μπλόκο στις εισαγωγές ξένης τεχνολογίας, η ρωσική τράπεζα Sberbank συμμετέχει στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης με το CigaChat, μια μηχανή διαλόγου που σε πρώτη φάση υποβάλλεται σε δοκιμές από περιορισμένο αριθμό χρηστών.

Το ChatGPT της αμερικανικής OpenAI, ένα γλωσσικό μοντέλο που μπορεί να γράφει κάθε είδους κείμενα σύμφωνα με τις οδηγίες του χρήστη, εντυπωσίασε με το περυσινό ντεμπούτο του όχι μόνο τη Σίλικον Βάλεϊ αλλά και τη Ρωσία και την Κίνα, όπου δεκάδες εταιρείες αναπτύσσουν τα δικά τους συστήματα AI.

Σύμφωνα με την Sberbank, το GigaChat ξεχωρίζει από τα ξένα συστήματα AI τον χειρισμό της ρωσικής γλώσσας.

Κυρίαρχη τράπεζα της Ρωσίας, η Sberbank έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε μεγάλες επενδύσεις στην τεχνολογία, στο πλαίσιο της ρωσικής προσπάθειας να απεξαρτηθεί από τις εισαγωγές συσκευών και τεχνογνωσίας, μετά τις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση για την επέμβαση στην Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην Κίνα, μηχανές διαλόγου που βρίσκονται ακόμα στη φάση δοκιμών παρουσιάστηκαν πρόσφατα από τον γίγαντα του κινεζικού Διαδικτύου Baidu και τον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.