ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τι ετοιμάζει ο Έλον Μασκ για το Twitter; – Το όραμα για μια «εφαρμογή για τα πάντα»

Στα σκαριά το X Corp που θα εκτελεί πολλές διαφορετικές λειτουργίες

Τι ετοιμάζει ο Έλον Μασκ για το Twitter; – Το όραμα για μια «εφαρμογή για τα πάντα»

Από την ημέρα που ο Έλον Μασκ αγόρασε το Twitter, η πασίγνωστη πλατφόρμα δεν έχει σταματήσει να βρίσκεται στην επικαιρότητα.

Λίγες ώρες μετά την επαναφορά του γνωστού logo με το μπλε πουλί, το οποίο είχε αντικατασταθεί με τον γνωστό σκύλο ράτσας Shiba Inu σύμβολο του Dogecoin, στο φως έρχεται μία νέα εξέλιξη σχετικά με το Twitter.

Συγκεκριμένα, μαθαίνουμε πως η νέο απόκτημα του Μασκ δεν αποτελεί πλέον ανεξάρτητη εταιρεία καθώς συγχωνεύτηκε με μία νεοσύστατη εταιρεία που ονομάζεται X Corp.

Η συγχώνευση έγινε γνωστή μόνο αφότου οι δικηγόροι της εταιρείας μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναγκάστηκαν να την αποκαλύψουν, σε μια εν εξελίξει δίκη. «Η Twitter, Inc. έχει συγχωνευθεί στην X Corp. και δεν υφίσταται πλέον» αναφέρθηκε σχετικά.

«Η X Corp. είναι μια ιδιωτική εταιρεία. Η μητρική της εταιρεία είναι η X Holdings Corp. Καμία δημόσια εισηγμένη εταιρεία δεν κατέχει το 10% ή παραπάνω των μετοχών της X Corp. ή της X Holdings Corp» έγινε, επίσης, γνωστό.

Την αλλαγή επιβεβαίωσε μέσω της αινιγματικής του ανάρτησης και ο Έλον Μασκ, ο οποίος έγραψε ένα «X», κάνοντας τους χρήστες να αναρωτιούνται τι θέλει να πει.

Τον Οκτώβριο του 2022, όταν η συμφωνία εξαγοράς του Twitter βρισκόταν ακόμη υπό οριστικοποίηση, ο Μασκ είχε γράψει στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Η αγορά του Twitter είναι ένα επιταχυντικό μέσο για τη δημιουργία του X, της εφαρμογής για τα πάντα».

Οι αναφορές δείχνουν ότι ο Έλον Μασκ έχει καταστήσει σαφείς τις προθέσεις του να κάνει το «X» παρόμοιο με την κινεζική εφαρμογή WeChat. Ο Μασκ είναι επίσης ιδιοκτήτης του τομέα «X.com», μιας εταιρείας διαδικτυακών πληρωμών την οποία συγχώνευσε με το PayPal.

Εμπειρογνώμονες του κλάδου αμφισβήτησαν αν ο Μασκ μπορεί να καταφέρει να μετατρέψει το Twitter σε μια πλατφόρμα όπου οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε όλες τις βασικές διαδικτυακές υπηρεσίες, από το να πραγματοποιούν πληρωμές μέχρι να καλούν ταξί.

Το WeChat της Κίνας προσφέρει παρόμοια λειτουργία, αν και οι προσπάθειες να γίνει το ίδιο στη Δύση έχουν μέχρι στιγμής αποτύχει.

«Οι σούπερ εφαρμογές, όπως είναι γνωστές στον κλάδο, δεν είναι κάτι καινούργιο. Έχουν σημειώσει τεράστια επιτυχία στην Ασία, αλλά δεν έχουν επικρατήσει αλλού» δήλωσε ο ειδικός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σχολιαστής του κλάδου Ματ Ναβάρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.