ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γ.Κατρούγκαλος για συμφωνία με ΗΠΑ: «Έναντι ποιων ανταλλαγμάτων συμφωνήθηκε η μείζων αυτή αλλαγή;»

Γ.Κατρούγκαλος για συμφωνία με ΗΠΑ: «Έναντι ποιων ανταλλαγμάτων συμφωνήθηκε η μείζων αυτή αλλαγή;»

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος μίλησε για την ανακοίνωση διά στόματος πρωθυπουργού της πενταετούς επέκτασης της αμυντικής συμφωνίας της Ελλάδας και τις ΗΠΑ, που δεν είχε γίνει γνωστή μέχρι την ανακοίνωση στην ΔΕΘ.

Παρουσίασε ένα νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα από το οποίο τίποτα δεν πρέπει να περιμένει η μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού. Επανέλαβε ως εξαγγελίες πολλά από τα ήδη ισχύοντα μέτρα, ώστε να εμφανιστεί η μαγική εικόνα των 3,5 δισ. παροχών.

Ιδιαίτερα ανησυχητική, κατά τον Γ. Κατρούγκαλο, υπήρξε η απόρριψη κάθε προοπτικής συναίνεσης από τον Πρωθυπουργό. Η αναζήτηση κοινών τόπων στα μείζονα θέματα δεν απορρέει όμως από τη συμπάθεια ή την αντιπάθεια των πολιτικών αρχηγών, αλλά από την ανάγκη να υπάρξουν συγκλίσεις και συνέχεια στην εθνική πολιτική.

Την ανάγκη αυτή είχε ήδη υπονομεύσει ο κ. Μητσοτάκης με την προσπάθεια διεμβολισμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την απόπειρα υπουργοποίησης του ναυάρχου Αποστολάκη και τώρα ανάγει την αλαζονεία του σε δόγμα πολιτικής, τόνισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι αυτή η στάση σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα, σημείωσε. «Πληροφορηθήκαμε από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να υπογράψει πενταετή αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ, αντίθετα με την πάγια επιλογή μέχρι σήμερα όλων των κυβερνήσεων, όλων των χρωμάτων να συνάπτουν ετήσιες συμφωνίες, που να προσαρμόζονται στις εκάστοτε αλλαγές του γεωστρατηγικού περιβάλλοντος», είπε ο Γ. Κατρούγκαλος. Τόνισε, δε, ότι «πέραν του ότι παρόμοιες αλλαγές εθνικής πολιτικής δεν ανακοινώνονται πρώτη φορά από την τηλεόραση, οι εξαγγελίες δημιουργούν πολλές ανησυχίες και ερωτήματα:

Έναντι ποιων ανταλλαγμάτων συμφωνήθηκε η μείζων αυτή αλλαγή;

Τι θα προβλέπει η νέα συμφωνία, ιδίως για την Αλεξανδρούπολη;

Θα πρόκειται απλώς για συνέχιση διευκολύνσεων ανάλογων με αυτών στο Στεφανοβίκειο, ή για πιο προωθημένες ρυθμίσεις, όπως αυτές της Σούδας;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και στην τελευταία περίπτωση, βάσει ποιου ρυθμιστικού πλαισίου και νομικών εγγυήσεων;».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.