Θα ακυρώσει η κυβέρνηση την ενδοτική Συμφωνία των Πρεσπών υπό την πίεση των πολιτικών εξελίξεων στα Σκόπια;

Θα ακυρώσει η κυβέρνηση την ενδοτική Συμφωνία των Πρεσπών υπό την πίεση των πολιτικών εξελίξεων στα Σκόπια;

Πριν από τις εθνικές εκλογές του Ιουλίου του 2019 ο τότε αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε σημαία της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός του τη “Συμφωνία των Πρεσπών” υποσχόμενος:

«Η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή, ούτε ποτά!»!

Η εντολή δε ήταν, οι σημερινοί πρωτοκλασάτοι Υπουργοί του, Άδωνις Γεωργιάδης (Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς και Αντιπρόεδρος της ΝΔ), Μάκης Βορίδης (Εσωτερικών) και Θανάσης Πλεύρης (Υγείας) να συμμετέχουν σε όλες τις λαοσυνάξεις υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας, προκειμένου να εκμεταλλευτεί η ΝΔ το πολιτικό τους παρελθόν στο κόμμα ΛΑΟΣ και κατ΄ αυτόν τον τρόπο να καρπωθεί η ΝΔ τις ψήφους των ιδιαίτερα ευαίσθητων για τα εθνικά θέματα συμμετέχοντες σε αυτά!

Εκ του αποτελέσματος λοιπόν, η σχεδιασμένη υφαρπαγή της ψήφου των πολιτών – πατριωτών πέτυχε! Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίστηκε και απώλεσε την εξουσία, η δε ΝΔ κέρδισε τις εκλογές σχηματίζοντας αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά από 10χρονες συμμαχικές κυβερνήσεις κομμάτων!

Ωστόσο μετά τις εκλογές η στάση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ άλλαξε 100%! Στα δυο και πλέον χρόνια που έχουν τις τύχες της Πατρίδας στα χέρια τους, όχι μόνο υπερασπίζονται την ενδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών”, αλλά και μέλημά τους ήταν η απόλυτη νομιμοποίηση αυτής της συμφωνίας! Που θα επιτυγχανόταν με την ψήφιση των τριών εφαρμοστικών νόμων ή αλλιώς, Μνημονίων συνεργασίας, ή πρωτόκολλων συμφωνίας με τα Σκόπια!

Μια νομιμοποίηση που καθυστερεί επί 16 μήνες, επειδή δεν τολμάει να φέρει αυτά τα Μνημόνια συνεργασίας με τα Σκόπια στη Βουλή των Ελλήνων ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επειδή αντιστέκεται σθεναρά ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο οποίος με δηλώσεις του έχει τονίσει σε όλους τους τόνους πως θα τα καταψηφίσει!

Αλλά για να γίνει τελείως κατανοητό, τι ακριβώς πρεσβεύουν αυτά τα τρία Μνημόνια, αρκεί να σας πούμε πως αφορούν, την ένταξη της χώρας των Σκοπίων στην Ε.Ε. με το όνομα “Βόρεια Μακεδονία”, την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών και τέλος την φύλαξη του FIR των Σκοπιανών από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις!

Αλλά ακύρωση αυτής της ενδοτικής συμφωνίας, που δεν υλοποίησε η κυβέρνηση της ΝΔ, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων τις προεκλογικές της υποσχέσεις προς τον ελληνικό λαό, θα πραγματοποιηθεί από τους ίδιους του Σκοπιανούς εθνικιστές που δεν θέλουν η χώρα τους να λέγεται “Βόρια Μακεδονία”, αλλά σκέτο “Μακεδονία”!

Βέβαια ο καλός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη, Πρωθυπουργός της γείτονας χώρας Ζόραν Ζάεφ, ουδέποτε τήρησε στο έπακρό της αυτήν την συμφωνία, δίνοντας το δικαίωμα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για να την καταγγείλει!

Όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξακολουθεί να εκλιπαρεί και σήμερα τα Σκόπια προκειμένου να μην καταπέσει η “Συμφωνία των Πρεσπών”! Προφανώς, γιατί αυτή είναι η εντολή των ΗΠΑ, της Γερμανίας και του ΟΗΕ!

Από τη στιγμή που τα πολιτικά δρώμενα στα Σκόπια άλλαξαν μετά τη συντριβή του κόμματος Ζάεφ στις εκεί δημοτικές εκλογές και τον θρίαμβο των εθνικιστών του κόμματος VMRO! Αναγκάζοντας τον Πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ να αναγγείλει πως θα παραιτηθεί από Πρωθυπουργός, αλλά και από Πρόεδρος του κόμματός του!

Προ αυτών των εξελίξεων ο ηγέτης του VMRO Χριστιάν Μιτσκόσκι προσπαθεί να επισπεύσει την πτώση της κυβέρνησης Ζάεφ, δίνοντας προθεσμία παραίτησης αυτής της κυβέρνησης μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας (7/11) διαφορετικά θα υποβάλλει πρόταση δυσπιστίας στο κοινοβούλιο της χώρας!

Να σημειωθεί ότι το VMRO είναι το μεγαλύτερο κόμμα της σημερινής αντιπολίτευσης, μαζί με το κόμμα της αριστεράς (Levica) και τα αλβανικά κόμματα “Συμμαχία για τους Αλβανούς” και BESA, και τα οποία έχουν συμφωνήσει για την πτώση της κυβέρνησης Ζόραν Ζάεφ!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ζητούμενο λοιπόν και μπροστά σε αυτές τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στα Σκόπια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του θα επιδείξουν ελληνικά-εθνικά αντανακλαστικά ακυρώνοντας την ενδοτική συμφωνία για τα ελληνικά συμφέροντα, και την οποία ψήφισε η προηγούμενη Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ (145) και η Ομάδα των 8, που ενήργησαν ως ο “Δούρειος Ίππος” της αρπαγής της Μακεδονίας μας από τους Σκοπιανούς;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.