ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Ν.Χουντής: «Να χρηματοδοτήσει η Ε.Ε. την εκπαίδευση των 20.000 προσφυγόπουλων στην Ελλάδα»

Ν.Χουντής: «Να χρηματοδοτήσει η Ε.Ε. την εκπαίδευση των 20.000 προσφυγόπουλων στην Ελλάδα»

«Θα χρηματοδοτήσει η Ε.Ε. το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα για να ανταπεξέλθει στα 20.000 επιπλέον παιδιά πρόσφυγες εγκλωβισμένα στην Ελλάδα; Ποιες ΜΚΟ επωφελούνται από κοινοτικούς πόρους στον τομέα της εκπαίδευσης στη χώρα μας και με ποια ποσά;». Τα ερωτήματα αυτά έθεσε προς την Κομισιόν ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ, Νίκος Χουντής, ενόψει του επικείμενου ανοίγματος των σχολείων τον Σεπτέμβριο.

Ο Ν. Χουντής στην ερώτησή του, σημειώνει ότι «το υποχρηματοδοτούμενο εθνικό εκπαιδευτικό σύστημα θα πρέπει μέχρι τον Σεπτέμβριο να ενσωματώσει τους εγκλωβισμένους, ανήλικους, πρόσφυγες, σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας. Ήδη, όμως, οι σχολικές αίθουσες, ειδικά στην επαρχία, είναι υπερπλήρεις και υποστελεχωμένες μετά από έξι χρόνια μνημονίων, οπότε χωρίς επιπλέον χρηματοδότηση θα αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις νέες προκλήσεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ, σημειώνει επίσης, ότι ο αριθμός των προσφύγων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, υπολογίζεται σε περίπου 57.000, εκ των οποίων το 38% είναι ανήλικοι -δηλαδή, περίπου 20.000- σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Ο Ν. Χουντής αναφέρει, επίσης, ότι «σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές ΜΚΟ διαχειρίζονται ευρωπαϊκούς πόρους, ώστε να παρέχουν ανεπίσημη ή άτυπη εκπαίδευση στους ανήλικους πρόσφυγες, οι οποίοι, σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης Save the Children, έχουν μείνει εκτός εκπαιδευτικών συστημάτων για περίπου 18 μήνες». Τέλος, ο Έλληνας ευρωβουλευτής εφιστά την προσοχή στο ό,τι η Ε.Ε. «δεν έχει δώσει ακόμα σαφή απάντηση ως προς το μέλλον των εγκλωβισμένων στην Ελλάδα προσφύγων, ενώ είναι επιτακτική η ανάγκη εφαρμογής πολιτικών ενσωμάτωσης ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω ακροδεξιά και εθνικιστικά κινήματα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.