ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Μήπως «βολεύει» την κυβέρνηση μια κατάργηση του νόμου για τα κανάλια από το ΣτΕ;

Μήπως «βολεύει» την κυβέρνηση μια κατάργηση του νόμου για τα κανάλια από το ΣτΕ;

Πόσο την “βολεύει” την κυβέρνηση να βγει μια απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας που θα δέχεται επί της ουσίας τις προσφυγές αντισυνταγματικότητας του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, των νυν καναλαρχών και θα ακυρώσει τον περίφημο διαγωνισμό;

Επί της ουσίας αρκετά: Υπάρχουν κυβερνητικά στελέχη (Ε.Τσακαλώτος, Γ.Σταθάκης κλπ.) αλλά και ο πρόεδρος της Βουλής Ν.Βούτσης που έχουν εκφράσει συγεκριμένες ενστάσεις επί της διαδικασίας, αλλά πέρα από αυτό υπάρχει μια πραγματικότητα, το πολιτικό χάος που δεν είναι εύκολο να ελεγχθεί, κατά την διάρκεια του κλεισίματος των καναλιών STAR, Alpha, Εpsilon (το MEGA και θεωρείται ότι έχει ήδη κλείσει) και μέχρι να εκπέμψουν τα νέα κανάλια.

Μπορεί οι πολίτες στις δημοσκοπήσεις να είναι ικανοποιημένοι που “μπαίνει μία τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και εισπράττονται χρήματα από τις άδειες”, αλλά στην γενική “σούμα”, η κυβέρνηση, μάλλον χαμένη θα βγει έτσι όπως εξελίσσεται η υπόθεση. Την μία επλήγη με την υπόθεση Καλογρίτσα, χθες το συμβούλιο, έκανε δεκτές επί της αρχής τις προσφυγές των καναλιών…

Ποιος μπορεί να αντέξει, αυτό που λένε “Μαύρο” σε συνήθειες ετών για τους πολίτες όταν θα κλείσουν τα κανάλια και δεν θα υπάρχουν νέα; Γιατί το κακό είναι ότι τα νέα κανάλια θα κάνουν αρκετό καιρό για να στηθούν.

Ο Β.Μαρινάκης σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εκπέμψει πριν από τον Ιανουάριο, ίσως και τον Φεβρουάριο. Ο Ι.Σαββίδης, ακόμα χειρότερα: Ο Μαριάνάκης θα πάρει ένα από τα νυν κανάλια και θα το ψιλομοντάρει (αφού πληρώσει καμιά δεκαριά εκατομμύρια ευρώ σε πρώτη φάση, ακόμα).

Ο Σαββίδης θα πρέπει να το φτιάξει από την αρχή.

Ούτε την άνοιξη δεν θα είναι έτοιμος.

Και κανονικά, βάσει του νόμου στις 30 Νοεμβρίου κλείνουν όλα τα μη αδειοδοτηθέντα κανάλια!

Το βασικό ερώτημα είναι αν θα αντέξει η κυβέρνηση, μετά από τέτοια “σφαλιάρα”. Αν θεωρήσουμε ότι “Εχει γυρίσει η κλεψύδρα” και ότι και να γίνει πολύ δύσκολα θα αποφύγει την εκλογική ήττα΄όποτε και να γίνουν εκλογές, τότε, δεν έχει να φοβάται και πολλά πράγματα. Το πολύ-πολύ να καταγγείλει τα συμφέροντα που πιέζουν τους δικαστές (όπως ήδη κάνει…).

Αλλά θα υπάρξει (προσωρινή) εκτόνωση της κρίσης, κάτι που στην κυβέρνηση το θέλουν διακαώς. Σε ότι αφορά την πολιτική των καναλιών, τους έβριζαν και θα συνεχίσουν να τους βρίζουν. Ετσι ή αλλιώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε κυβέρνηση με την τηλεοπτική υποστήριξη. επικοινωνιακά, η δύναμή του είναι στο διαδίκτυο…

Αξιοσημείωτες είναι οι δηλώσει τόσο του Ν.Παππά, όσο και του γενικού γραμματέα Ενημέρωση Λευτέρη Κρέτσου για το θέμα. Απόλυτα ψύχραιμες και ίσως… ανακουφιστικές από τις επικείμενη αρνητική για την κυβέρνηση απόφαση του ΣτΕ.

«Το τι νομικά θα συμβεί είναι σαφές ότι εάν έχουμε τέτοια απόφαση του ΣτΕ. Γυρίζουμε σε ένα καθεστώς που είναι αντισυνταγματικό και εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς μιλώντας στην ΕΡΤ. 

Στην ερώτηση για το αν θα προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις τυχόν απόφαση του ΣτΕ που θα κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες ο υπουργός Επικρατείας αρκέστηκε στο σχόλιο ότι τα συμφέροντα επιθυμούν να πυροδοτήσουν πολιτικές εξελίξεις. «Είναι ηλίου φαεινότερο και το προδικάζουν και κάποιες δηλώσεις στελεχών της ΝΔ» συμπλήρωσε με νόημα. 

Παράλληλα ο κ. Παππάς κατήγγιλρ το «γαϊτανάκι πιέσεων στους δικαστικούς λειτουργούς» λέγοντας ότι είναι «μια παρατήρηση που μπορεί να κάνει κάθε πολίτης παρακολουθώντας τα δελτία ειδήσεων τα οποία αναλόγως την περίπτωση διασύρουν ή αποθεώνουν δικαστικούς λειτουργούς». «Μιλώ για δελτία ειδήσεων που είχαν θεματολογία λαιφστάιλ και της βιομηχανίας θεάματος και τώρα έχουν πέσει με εμβρίθεια στο θέμα των καναλιών και ασχολούνται με συγκεκριμένες περιπτώσεις δικαστών».

Απαντώντας στο ερώτημα αν θα επαναφέρει την τροπολογία που είχε αποσυρθεί την περασμένη Παρασκευή ανέφερε:  «Για το θέμα της τροπολογία θα μου επιτρέψετε να τοποθετηθώ και εγώ και η κυβέρνηση συνολικά, αφού περαιωθεί και η προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ και αφού εξαντληθεί οποιοδήποτε περιθώριο συναινέσεων». 

Όσον αφορά τη συζήτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο ο κ. Παππάς σημείωσε ότι δεν έκανε δεκτές τις προσφυγές αλλά αποφάσισε να μπει στην ουσία της υπόθεσης. «Η ΝΔ έχει εγκλωβιστεί στη παγίδα της απόφαση να μην συμμετάσχει στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Θα ήταν καλό για τη δημοκρατία μας να προσαρμοστεί στη πραγματικότητα», συμπλήρωσε μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Είναι ανήθικο τις όποιες εξελίξεις να τις συνδέουν με τις προσωπικές στιγμές του οποιουδήποτε. Δεν αφορούν κανέναν, να μείνουν έξω από την αντιπαράθεση», σημείωσε.

«Δέχονται πιέσεις οι δικαστές από επιχειρηματικά συμφέροντα; Είναι προφανές ότι υπάρχουν αυτά τα συμφέροντα. Τα δελτία ειδήσεων δεν ασχολούνται με την ενημέρωση των πολιτών, αλλά με την υπεράσπιση των συμφερόντων των επιχειρηματιών», τόνισε ο κ. Παππάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Για τις θεματικές άδειες είπε ότι θα δοθούν σύντομα και ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να συγκροτηθεί το ΕΣΡ για να αναλάβει τον σχετικό διαγωνισμό. 

«Αν το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες θα επιστρέψουμε στο προηγούμενο τηλεοπτικό καθεστώς», είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος.

Ερωτηθείς τι θα γίνει με τους δύο νέους υπερθεματιστές που έχουν λάβει τηλεοπτική άδεια περιορίστηκε να πει ότι «ξεκινάμε ξανά από το μηδέν».

Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί την όποια απόφαση της Δικαιοσύνης και αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός θα επιστραφούν τα χρήματα της πρώτης δόσης στους υπερθεματιστές.

Είπε πως η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη σημειώνοντας ότι οποιαδήποτε προσπάθεια χειραγώγησης δεν πρέπει να υπάρχει. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα επανακαταθέσει την τροπολογία που προβλέπει τη διακοπή λειτουργίας  σε πέντε μέρες για τα κανάλια που δεν έχουν λάβει άδεια.

Κάλεσε επίσης την ΝΔ να ανταποκριθεί στην προσπάθεια της κυβέρνησης για συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης …

Ανέφερε ότι είναι λυπηρό να εκφοβίζονται δημόσιοι λειτουργοί και κάλεσε όλους να αφήσουν τη δικαιοσύνη στο απυρόβλητο να κάνει τη δουλειά της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην ερώτηση για το αν θα προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις τυχόν απόφαση του ΣτΕ που θα κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες ο υπουργός Επικρατείας αρκέστηκε στο σχόλιο ότι τα συμφέροντα επιθυμούν να πυροδοτήσουν πολιτικές εξελίξεις. «Είναι ηλίου φαεινότερο και το προδικάζουν και κάποιες δηλώσεις στελεχών της ΝΔ» συμπλήρωσε με νόημα. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.