ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Παρακολούθηση Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κ.Φλώρου: «Είχε προσωπική ατζέντα στα εξοπλιστικά» λέει το Μαξίμου

Mία ακόμα υποκλοπή με το γερμανικό σύστημα υποκλοπών Syborg

Παρακολούθηση Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κ.Φλώρου: «Είχε προσωπική ατζέντα στα εξοπλιστικά» λέει το Μαξίμου

Με τον κωδικό αριθμό 519c παρακολουθούσε η ΕΥΠ τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο και όπως διαρρέει το Μαξίμου παρακολουθούνταν επειδή είχε δική του ατζέντα στα εξοπλιστικά.

Ίσως, η πιο δικαιολογημένη «παρακολούθηση» η οποία αφορά τον Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κ.Φλώρο στον οποίο το Μαξίμου καταλογίζει εδώ και αρκετό καιρό ότι έχει δημιουργήσει προσωπική ατζέντα στα εξοπλιστικά, δηλαδή προωθούσε δικά του προγράμματα αντίθετα με τις εισηγήσεις των επιτελείων και ότι ήταν σε επαφή με κύκλωμα κοντά σε πρώην πολιτικά και στρατιωτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

 Όπως όλα δείχνουν ο Α/ΓΕΕΘΑ «έστρωνε» κατάσταση για να γίνει ΥΕΘΑ σε συγκυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων, μία φιλοδοξία η οποία είναι θεμιτή.

Την αποκάλυψη του κωδικού αριθμού την έκανε η εφημερίδα Documento.

Aπό την στιγμή που επρόκειτο για παρακολούθηση της ΕΥΠ αυτή θα μπορούσε να γίνει είτε για λόγους εθνικής ασφάλειας είτε για ποινικά αδικήματα.

Εδώ να σημειώσουμε ότι το τηλέφωνο του Κ.Φλώρου «αλώθηκε» όπως ακριβώς και του Κ.Χατζηδάκη, από το σύστημα Syborg το οποίο αγοράστηκε το 2007-2008 επί υπουργίας Βύρωνα Πολύδωρα και από τότε αποτελούσε το βασικό σύστημα υποκλοπών της ΕΥΠ.

Αγοράστηκε περίπου 3.500.000 εκατομμύρια ευρώ, ήταν και παραμένει ιδιαίτερα αξιόπιστο. Τόσο αξιόπιστο που αγοράστηκε το 2009 από την Αντιτρομοκρατική και το 2014 από την Κρατική Ασφάλεια.

Ο αντιπρόσωπος της εταιρείας στην Ελλάδα ήταν η «Βαμβούκης Α.Ε.Β.Ε.».

Η συντήρηση του συστήματος, σύμφωνα με τα συμβόλαια, ήταν δωρεάν για μία τριετία.

Η τριετία έληξε το 2011, όπως επισημαίνει στέλεχος της υπηρεσίας πληροφοριών, το οποίο εκείνη την περίοδο παρακολουθούσε εκ του σύνεγγυς την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος. Εν συνεχεία αναβαθμίστηκε και παρακολουθούσε μέχρι και 4G κινητά.

Είναι ακόμα πολύτιμο σύστημα (αντικαταστάθηκε στην ΕΥΠ από τον Ιανουάριο του 2022 από ένα ιταλικό στις βασικές παρακολουθήσεις, πλην Predator). γιατί αντίθετα με ότι πιστεύουν οι αφελείς (π.χ. ο πρόεδρος της Βουλής Κ.Τασούλας) που χρησιμοποιούν παλαιάς τεχνολογίας κινητά (Nokia, Motorola κλπ) νομίζοντας ότι επειδή δεν είναι smartphones δεν μπορούν να τους υποκλέψουν, υποκλέπτει όλα αυτά τα κινητά που κατασκευάστηκαν στην δεκαετία του 2000 και ενωρίτερα, αφού διεισδύει και σε δίκτυα 2G!

https://twitter.com/Marka2_/status/1606178312019234817

Σημειώνεται ότι σε δύσκολη θέση βρέθηκε πρόσφατα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναφορικά με την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Meeting Point» κληθείς να απαντήσει για τις πρόσφατες αποκαλύψεις, προσπάθησε να αποφύγει να μιλήσει σχετικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έχω πει ότι δεν είναι ασφαλώς μια ευχάριστη κατάσταση αυτή με τις αποκαλύψεις που γίνονται, έστω και με τον τρόπο που γίνονται» σημείωσε αρχικά ο κ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε ότι «σε κάθε περίπτωση όμως επειδή αυτά τα ζητήματα άπτονται ευαίσθητων θεμάτων εσωτερικής και όχι μόνον ασφάλειας θα ήθελα να μην πω περισσότερα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.