ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Εγκάρδιο κλίμα στην συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Γάλλο ΥΠΟΙΚ: «Θα σας φέρω τύχη με το βραχιολάκι από την Αμοργό» (φωτό)

Εγκάρδιο κλίμα στην συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Γάλλο ΥΠΟΙΚ: «Θα σας φέρω τύχη με το βραχιολάκι από την Αμοργό» (φωτό)

Κατά την έναρξη της συνάντησή του με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι «βρισκόμαστε κοντά σε μία λύση, περισσότερο από ποτέ, που θα αντιστοιχεί στις θυσίες του ελληνικού λαού, μια λύση για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, η οποία θα είναι λύση όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, είναι εφικτό να βρεθεί αυτή η διέξοδος στην ερχόμενη Πέμπτη στο πλαίσιο του Eurogroup ώστε να μη χρειαστεί να βρεθεί στο επίπεδο της Συνόδου Κορυφής, γιατί η δραματοποίηση του προβλήματος δεν ωφελεί κανέναν.

Χαμηλώνοντας τη ρητορική περί Συνόδου Κορυφής, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος στη συνάντηση που είχε με τον Γάλλο ΥΠΟΙΚ Μπρούνο Λεμέρ, λέγοντας ότι είναι «εφικτό να βρεθεί η διέξοδος την ερχόμενη Πέμπτη στο Εurogroup ώστε να μη χρειαστεί να πάμε στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών να δραματοποιήσουμε το γεγονός αυτό, δεν ωφελεί κανέναν».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μία λύση η οποία θα είναι επωφελής όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη και υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη οφείλει να αποδείξει ότι μπορεί να λύνει τα προβλήματα μόνη της και πρέπει να κοιτάξει μπροστά», προσθέτοντας πως « όλες οι τελευταίες εξελίξεις μας κάνουν πιο αισιόδοξους».

Λεμέρ: «Να αποφύγουμε μια νέα κρίση – μια λύση θέλει και τύχη»

Από την πλευρά του ο κ. Λεμέρ αφού μετέφερε τους φιλικούς χαιρετισμούς του Εμανουέλ Μακρόν είπε:

«Δείξατε θάρρος για τη πραγματοποίηση των μεταρρυθμίσεων και κατέχεστε από την αρετή αυτού του θάρρους. Οι μεταρρυθμίσεις που ψηφίσατε θα είναι επωφελείς για την ελληνική οικονομία προκειμένου να μπει στο στάδιο ανάκαμψης». Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στο Eurogroup τόνισε: «Συμφωνώ με την ανάλυση που κάνατε δεν είμαστε μακριά από μια λύση στις 15, όλα τα ζητήματα έχουν τεθεί επί τάπητος, πρέπει να αποφύγουμε μια νέα κρίση του ελληνικού ζητήματος».

Αναφερθείς μάλιστα στις πρόσφατες επαφές του, είπε χαρακτηριστικά πως έχει πολλαπλασιάσει τις επαφές του με τους Λαγκάρντ, Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ, «και είμαι πραγματικά αισιόδοξος για μια καλή λύση, αλλά για να επιτευχτεί μια καλή λύση χρειάζεται και τύχη. Η τύχη είναι ένα βραχιολάκι που φοράω στο χέρι μου από το νησί της Αμοργού. Με την βοήθεια των θεών θα τα καταφέρουμε».

Τσίπρας: «Συν Αθηνά και χείρα κίνει»

Στο σημείο αυτό, ο πρωθυπουργός σχολίασε: «Συν Αθήνα και χείρα κίνει», εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι για την εύνοια των Θεών, «αλλά πρέπει πρώτα να τους βοηθήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Kατά την υποδοχή στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Λεμέρ συνεχάρη τον πρωθυπουργό για το πολιτικό θάρρος -όπως είπε- που επέδειξε να λάβει αποφάσεις για μεταρρυθμίσεις δύσκολες αλλά απαραίτητες και εξέφρασε αισιοδοξία για μια καλή συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.