ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δημοκρατική Συμπαράσταση: Να γίνει επανένταξη στη ρύθμιση 100 δόσεων για όσους την έχασαν

Δημοκρατική Συμπαράσταση: Να γίνει επανένταξη στη ρύθμιση 100 δόσεων για όσους την έχασαν

H Δημοκρατική Συμπαράταξη ζητά νομοθετική ρύθμιση για την επανένταξη όσων εκ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών έχασαν την ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές ζητά από την κυβέρνηση η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Οι βουλευτές Γιάννης Κουτσούκος, Βασίλης Κεγκέρογλου, Γιώργος Αρβανιτίδης και Γιάννης Μανιάτης σε ερώτηση που κατέθεσαν στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτοεπισημαίνουν πως «Χιλιάδες μικρομεσαίοι επαγγελματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, καθώς και άλλοι οφειλέτες του Δημοσίου που είχαν κάνει χρήση των διατάξεων του Ν.4305/2014 αλλά και του Ν. 4321/2015 (100 δόσεις) απεντάχθηκαν, μη δυνάμενοι να ανταποκριθούν λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, της έλλειψης ρευστότητας και των γενικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σχεδόν όλοι οι κλάδοι της οικονομίας».

Εξηγούν πως «η απένταξη από τη ρύθμιση των 100 δόσεων χιλιάδων οφειλετών του Δημοσίου δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στην άσκηση της οικονομικής τους δραστηριότητας και οδηγεί πολλούς από αυτούς σε οριστική έξοδό τους από την οικονομική ζωή» και πως «είναι προς το συμφέρον του Δημοσίου και θα συμβάλλει στην εισπραξιμότητα των ληξιπρόθεσμων οφειλών η συνέχιση της εξυπηρέτησης των οφειλομένων μέσω των ρυθμίσεων που διευκολύνουν τους οφειλέτες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ρωτούν τέλος «Πόσοι είναι οι αρχικά ενταχθέντες οφειλέτες στις ρυθμίσεις των Νόμων 4305/2014 και 4321/2015 και πόσοι εξακολουθούν να παραμένουν εντός της ρύθμισης ανταποκρινόμενοι στις υποχρεώσεις τους καταβάλλοντας τις μηνιαίες δόσεις; Προτίθεται η Κυβέρνηση να εξετάσει μια αναγκαία και επωφελή για τα δημόσια οικονομικά και την οικονομική δραστηριότητα ευνοϊκή ρύθμιση επανένταξης των οφειλετών που απεντάχθηκαν, μη δυνάμενοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους;»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.