ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Δ. Παπαδημητρίου: «Δημιουργία Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και συνεργασία της με την Αναπτυξιακή Τράπεζα KfW»

Δ. Παπαδημητρίου: «Δημιουργία Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και συνεργασία της με την Αναπτυξιακή Τράπεζα KfW»

Στην προτεραιότητα που δίνει η ελληνική κυβέρνηση στη δημιουργία Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζα, η οποία θα συντονίζει την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων και θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει μέσα στον επόμενο χρόνο, όπως και στη συνεργασία του υπουργείου με την Αναπτυξιακή Τράπεζα KfW γι’ αυτόν το σκοπό, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε το πρωί με τον νέο πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα, Γενς Πλέτνερ.

Ο κ. Παπαδημητρίου μίλησε για τη νέα αναπτυξιακή στρατηγική που εκπονείται από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και βασίζεται στη δημιουργία καινοτόμων επιχειρήσεων, που παράγουν προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας και απασχολούν υψηλής εξειδίκευσης ανθρώπινο δυναμικό.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ανάληψης των καθηκόντων του Γερμανού πρέσβη στη χώρα μας και σκοπός ήταν η ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο χωρών και η επιβεβαίωση προθέσεων για τη διεύρυνση των διμερών επενδυτικών δραστηριοτήτων.

Ο υπουργός Οικονομίας ενημέρωσε τον κ. Πλέτνερ για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, η οποία, όπως τόνισε, «ανακάμπτει από μία δύσκολη περίοδο και με τον ελληνικό λαό να έχει κάνει πολλές θυσίες».

Ο κ. Παπαδημητρίου ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση της ανάπτυξης της χώρας και την προσέλκυση επενδύσεων, όπως την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων, τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά και τον νόμο Fast-track, που παρέχει διαφάνεια και ασφάλεια για τις στρατηγικές επενδύσεις, προσφέροντας έναν ενδελεχή έλεγχο για την πορεία της αδειοδότησης σε κάθε στάδιο.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν τη συνέχιση της εποικοδομητικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.