Ρουσφετολογικές προσλήψεις στην Βουλή εκτός ΑΣΕΠ

Ρουσφετολογικές προσλήψεις στην Βουλή εκτός ΑΣΕΠ

Στο τελικό στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται προκήρυξη για την πρόσληψη µόνιµου προσωπικού 17 ατόµων από τη Βουλή των Ελλήνων που θα αφορά κυρίως στενογράφους και πτυχιούχους Πληροφορικής, με τη διαφορά όμως ότι ο ίδιος ο κανoνισμός της Βουλής επιτάσσει προσλήψεις μόνο μέσω ΑΣΕΠ, κάτι που όμως δεν γίνεται στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, η προκήρυξη αυτή θα προβλέπει επιλογή µε µοριοδότηση, ενώ οι τελευταίες προσλήψεις πριν από σχεδόν µία δεκαετία είχαν γίνει µε γραπτό διαγωνισµό.

Ηταν η προκήρυξη 1Γ/2010 του ΑΣΕΠ που αφορούσε την πλήρωση συνολικά δεκαοκτώ (18) θέσεων τακτικού προσωπικού κλάδου Στενογράφων (ΠΕ, ΤΕ και ∆Ε) στη Βουλή των Ελλήνων.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, θα γίνουν και προσλήψεις έκτακτου προσωπικού στη Βουλή προκειμένου η Βουλή να ανταποκριθεί στον αυξημένο ρόλο της στις σύγχρονες συνθήκες.

Πριν από λίγες μέρες το ΑΣΕΠ απέστειλε στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση τη 1Ε/2019 Προκήρυξη, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας δύο (2) θέσεων Ειδικών Επιστημόνων και δύο (2) θέσεων με ειδικότητα στην Πληροφορική με εξειδίκευση Αναλυτων Πληροφοριακων Συστηματων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στη Βουλή των Ελλήνων. Ο νέος διαγωνισμός αναμένεται να ξεκινήσει εντός του μήνα.

Ο Κανονισμός της Βουλής που αναφέρει ρητά ότι οι προσλήψεις γίνονται μόνο μέσω ΑΣΕΠ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.