Ένσταση κατέθεσε στον Άρειο Πάγο η πρόεδρος του Κινήματος Διέξοδος Ελλάς Γεωργία Μπιτάκου κατά της απόφασης του ΑΠ να αποκλείσει το κόμμα από τις ευρωεκλογές λόγω εμβλήματος.

Η διαδικασία της ενστάσεως ωστόσο δεν προβλέπεται από τον εκλογικό νόμο γεγονός που καθιστά σύμφωνα με τη νομικό κα Μπιτάκου αντισυνταγματικό το νόμο παραβιάζοντας το άρθρο 20 του Συντάγματος (έννομη προστασία δικαίωμα προηγούμενης ακρόασης)

“Εφόσον οι δικαστές επιμείνουν στην απόφαση τους θα προσφύγουμε στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο όπως το άρθρο 100 του Συντάγματος ορίζει αλλά και στα Διεθνή δικαστήρια” επισημαίνει η πρόεδρος της Διεξόδου “έχουμε υποστεί τεράστια οικονομική και ηθική ζημιά το έμβλημα του κόμματος αφορά τη σύσταση του κόμματος και όχι τη μεταγενέστερη συμμετοχή μας στις ευρωεκλογές, είναι εντελώς πραξικοπηματικό να μην δίνει ο νόμος τη δυνατότητα να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας.

Το έμβλημα έχει περιγραφή και δεν εμπεριέχει πουθενά τη λέξη σταυρό όφειλαν να μας ενημερώσουν εάν υπήρχε κώλυμα αλλά αντίθετα το Σάββατο το βράδυ είπαν πως ο φάκελος με τα έγγραφα μας είχε εγκριθεί και την Κυριακή το βράδυ μας απέρριψαν. Ευχόμαστε οι δικαστές να μην επιτρέψουν τη συνέχιση αυτού του παραλογισμού αλλά εφόσον αυτό δεν γίνει θα φροντίσουμε αυτό να μη συμβεί σε άλλο συμπολίτη μας” πρόσθεσε η γνωστή ακτιβίστρια.

Να σημειωθεί πως το Υπουργείο Εσωτερικών είχε από την Παρασκευή χορηγήσει τη διατακτική για το χαρτί (το χαρτί το δίνει το Υπουργείο ενώ το κόμμα επιβαρύνεται τα υψηλά κόστη εκτύπωσης και μεταφοράς στα εκλογικά), έτσι η Διέξοδος εκτύπωσε τα ψηφοδέλτια και εάν ο αποκλεισμός τελικά ισχύσει, το Υπουργείο θα ζητήσει πίσω την αξία του χαρτιού 40.000€!!!

“Μας απέκλεισαν για πολιτικούς λόγους γιατί έβλεπαν τη δυναμική του Πατριωτικού Κινήματός μας που γιγαντώνεται διαρκώς, το έμβλημα ήταν μόνο η αφορμή” ισχυρίζονται μέλη του Κινήματος που αποτελείται από πολλούς πυρήνες σε όλη την Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!