Υπόθεση Novartis: Την κατάθεση του Κ.Φρουζή στην προανακριτική ζητά ο Αρειος Πάγος

Υπόθεση Novartis: Την κατάθεση του Κ.Φρουζή στην προανακριτική ζητά ο Αρειος Πάγος

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα πράττει το ίδιο και για όποια άλλη κατάθεση ή έγγραφο προκύψει στο μέλλον και αφορά στο πεδίο της έρευνας που διενεργούν για τους δικονομικούς χειρισμούς που έγιναν στην όλη υπόθεση.

Τις καταθέσεις του πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis, Κ. Φρουζή, στην Προανακριτική επιτροπή της Βουλής, κατά τις οποίες ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε πως δέχθηκε πιέσεις από την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, προκειμένου να καταθέσει για πολιτικά πρόσωπα, προτίθεται να ζητήσει ο Άρειος Πάγος και συγκεκριμένα οι δυο αντεισαγγελείς του, Ε. Ζαχαρής και Λ. Σοφουλάκης, οι οποίοι ερευνούν τους δικονομικούς χειρισμούς που έγιναν στην όλη υπόθεση.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα πράττει το ίδιο και για όποια άλλη κατάθεση ή έγγραφο προκύψει στο μέλλον και αφορά στο πεδίο της έρευνας που διενεργούν οι κ.κ. Ζαχαρής και Σοφουλάκης.

Την ίδια ώρα, σε εκκρεμότητα βρίσκεται η εξέταση από την Ολομέλεια του Εφετείου της Αθήνας του αιτήματος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτα για ορισμό εφέτη ανακριτή, που θα αναλάβει το σύνολο των υποθέσεων για τη Novartis που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη.

Οι απόψεις μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, τον ορισμό δηλαδή εφέτη ανακριτή, διίστανται. Από την μία πλευρά, εισαγγελικές πηγές υποστηρίζουν ότι αρμόδια για να ασκήσει διώξεις για την υπόθεση της Novartis είναι η Εισαγγελία Διαφθοράς και δεν αποκλείουν ο τυχόν ορισμός ανακριτή να δημιουργήσει και ζητήματα ακυρότητας της διαδικασίας.

Στον αντίποδα, άλλες εισαγγελικές πηγές αναφέρουν πως η Ολομέλεια Εφετών έχει «υπεραρμοδιότητες» και μπορεί να προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων.

Την ίδια ώρα, η Εισαγγελία Διαφθοράς που χειρίζεται την εισαγγελική έρευνα για τη Novartis, φέρεται να βρίσκεται εν αναμονή απαντήσεων επί αιτημάτων δικαστικών συνδρομών, αλλά και πορισμάτων από τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης. Αυτά τα κρίσιμα στοιχεία, όταν διαβιβαστούν στην Εισαγγελία, αναμένεται να κλείσει και η έρευνα για τους Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο, για τους οποίους μέχρι σήμερα η σχετική διαδικασία παραμένει ανοικτή.

Παράλληλα, σε εκκρεμότητα στην Εισαγγελία Διαφθοράς βρίσκεται και το θέμα της εξέτασης της τυχόν ποινικής εμπλοκής γιατρών, στελεχών της μητρικής εταιρείας Novartis, καθώς και πρώην στελεχών-μελών των επιτροπών τιμολόγησης του υπουργείου Υγείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, εισαγγελικές πηγές επέμεναν και σήμερα ότι ο Κ.Φρουζής, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της δωροδοκίας, έχει εξεταστεί τρεις φορές ανωμοτί στο πλαίσιο της έρευνας για επιμέρους αδικήματα, που αφορούν στην υπόθεση της Novartis.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.