ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Τηλεδιάσκεψη Φ.Γεννηματά με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ – Όσα συζητήθηκαν

Τηλεδιάσκεψη Φ.Γεννηματά με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ – Όσα συζητήθηκαν

Η Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με την πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), συζήτησαν τα προβλήματα του δημοσιογραφικού κλάδου, το κρίσιμο ζήτημα της πολυφωνίας και τις προτάσεις του δημοσιογραφικού κόσμου για την ενίσχυση του έντυπου Τύπου.

​Από την πλευρά της ΕΣΗΕΑ συμμετείχαν η πρόεδρος Μαρία Αντωνιάδου, η Β’ Αντιπρόεδρος Αγγελική Γυπάκη, ο Γεν. Γραμματέας Σταύρος Καπάκος, ο ταμίας Μάκης Διόγος και τα μέλη του Δ.Σ. Δημήτρης Τσαλαπάτης, Νίκος Καρούτζος και Γιώργος Μηλιώνης.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι με δεδομένο ότι εφημερίδες αντιμετωπίζουν κρίση και η ανεργία των δημοσιογράφων διευρύνεται χρειάζονται στήριξη γιατί «η στήριξή τους είναι και θέμα δημοκρατίας» και τόνισε:

​«Επισημαίνουμε την ανάγκη μεγάλων αλλαγών με πρωτοβουλία τους για να ξανακερδίσουν το αναγνωστικό κοινό. Με ενίσχυση της ποιότητας, της πολυφωνίας, της αξιοπιστίας. Με αποκατάσταση της ανεξαρτησίας τους από κυβέρνηση και κόμματα. Με άνοιγμα στις νέες αντιλήψεις και ιδέες. Με αξιοποίηση των νέων ψηφιακών δυνατοτήτων. Η νέα εποχή επιβάλλει καθαρές κουβέντες από όλους και για όλους».

Η κ. Γεννηματά δεσμεύτηκε στο επόμενο διάστημα το Κίνημα Αλλαγής να οργανώσει μια ανοιχτή συζήτηση, για όλα αυτά τα θέματα και πρότεινα άμεσα τα εξής μέτρα:

1) Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των εφημερίδων από το κράτος. Μετά από συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας της Βουλής για τους όρους και τις προϋποθέσεις. Με διαφάνεια και λογοδοσία.

2) Κατανομή της διαφημιστικής δαπάνης του δημοσίου με κριτήρια και έλεγχο. Με μέριμνα και για τα Περιφερειακά ΜΜΕ. ΟΧΙ με την ευθύνη ιδιωτικής εταιρείας, όπως πράττει η κυβέρνηση.

3) Πλήρη κάλυψη όλων των ανέργων από τον χώρο του Τύπου για το 2020.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

4) Επιδότηση εργασίας και για τους εργαζομένους στις εφημερίδες, αλλά με όρο την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.