Η Βενεζουέλα δεν θα τελειώσει έτσι εύκολα...

Α.Τσίπρας: «Κίνδυνος να περιέλθει η οικονομία σε φαύλο κύκλο σαν κι αυτόν που ζήσαμε στα μνημονιακά χρόνια» (βίντεο)

Α.Τσίπρας: «Κίνδυνος να περιέλθει η οικονομία σε φαύλο κύκλο σαν κι αυτόν που ζήσαμε στα μνημονιακά χρόνια» (βίντεο)

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την περιοδεία του σήμερα στη Ρόδο, εξέφρασε την ανάγκη να στηριχθούν ουσιαστικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι.

Κατά την επίσκεψή του στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, ο κ. Τσίπρας είχε συναντήσεις με καταστηματάρχες των οποίων τα καταστήματα παραμένουν κλειστά, εν αναμονή της έναρξης της τουριστικής περιόδου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους για τα προβλήματα που τους απασχολούν και -όπως επισήμαναν- είναι ιδιαίτερα σοβαρά, αφού οι περισσότεροι έχουν να εργαστούν από τον περασμένο Οκτώβριο και οι υποχρεώσεις αυξάνονται συνεχώς.

Σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του σωματείου καταστηματαρχών της Μεσαιωνικής Πόλης, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος του Χάρβαρντ για να καταλάβεις ότι τώρα πρέπει να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να μπορέσουν να επιβιώσουν» και εξέφρασε τους φόβους του ότι «υπάρχει κίνδυνος να περιέλθει η οικονομία σε φαύλο κύκλο σαν κι αυτόν που ζήσαμε στα μνημονιακά χρόνια».

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι θα πρέπει να επιχορηγηθούν στο 100% οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε 40% οι μισθοί των εργαζομένων, ενώ υποστήριξε ότι θα πρέπει να χορηγηθεί κεφάλαιο κίνησης σε όλες τις επιχειρήσεις.

Εξέφρασε, επίσης, την αναγκαιότητα να μπορούν οι επιχειρήσεις αυτές να προσφύγουν σε φθηνό δανεισμό με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ, μεταξύ άλλων, κάλεσε την κυβέρνηση να αξιοποιήσει το θεσμικό εργαλείο της αναπτυξιακής τράπεζας για να χορηγήσει μικρά δάνεια στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Υπογράμμισε την ανάγκη να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση και να μειωθεί η φορολογία για την προκαταβολή φόρου, ενώ κατηγόρησε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ότι παρουσιάζει αδυναμία κατανόησης των προβλημάτων της πραγματικής οικονομίας.

Ο κ. Τσίπρας πρόκειται να έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί στις Πηγές Καλλιθέας με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων του νησιού, όπου θα συζητήσει μαζί τους αναλυτικά τα προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε κλάδο.

Στις 7 το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί στο δημαρχείο της Ρόδου με δημάρχους της Δωδεκανήσου και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης για να συζητήσει μαζί τους τα ειδικότερα προβλήματα που υπάρχουν τόσο στη Ρόδο όσο και στα υπόλοιπα νησιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.