ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Β. Κικίλιας: «Με προβληματίζει η χαλάρωση, όμως δεν θα επιτρέψουμε να ξεφύγει η κατάσταση»

Β. Κικίλιας: «Με προβληματίζει η χαλάρωση, όμως δεν θα επιτρέψουμε να ξεφύγει η κατάσταση»

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μίλησε για τα ανησυχητικά μηνύματα που καταφτάνουν καθημερινά, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στην Ελλάδα και τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει η κυβέρνηση να ξεφύγει εκ νέου η κατάσταση.

«Με προβληματίζει μια σχετική χαλάρωση που υπάρχει. Θέλουμε να στηρίξουμε τους συμπατριώτες μας, με σεβασμό όμως στα υγειονομικά πρωτόκολλα και στον χειρισμό που αποδείχθηκε πετυχημένος», ανέφερε αρχικά ο κ. Κικίλιας.

Αναφορικά με την αντίδρασή της Πολιτείας, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι είναι δυναμική και όλα κρίνονται καθημερινά.

«Μόλις κρίναμε ότι τα κρούσματα είναι αυξημένα από συγκεκριμένη χώρα κλείσαμε τα σύνορα», σημείωσε σχετικά με τα κρούσματα από τη Σερβία, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα τα υγειονομικά δεδομένα «να επιτρέψουν να ξανανοίξουν τα σύνορα με τη φίλη και γείτονα Σερβία».

«Όλα αξιολογούνται καθημερινά και στην πρώτη κρίση, τον χειμώνα, αποδείξαμε ότι μπορέσαμε να ανταπεξέλθουμε» τόνισε επίσης ο Υπουργός Υγείας, ενώ σε ό,τι αφορά την προέλευση των κρουσμάτων επισήμανε:

«Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και σε κάθε περίπτωση δεν θα την αφήσουμε να ξεφύγει από τον έλεγχό μας. Μέχρι σήμερα είναι πιο πολλά τα κρούσματα από τις οδικές μεταφορές παρά από τις αεροπορικές επικοινωνίες. Αλλά επαναλαμβάνω ότι αυτό είναι δυναμικό».

Για τον τρόπο διασκέδασης το καλοκαίρι ανέφερε: «Το κλίμα στη χώρα μας, η ξηρασία, η θάλασσα ευνοούν να βρισκόμαστε σε εξωτερικούς χώρους. Σε εσωτερικούς χώρους, καλό είναι να ελέγχουμε τον αριθμό των ατόμων αλλά και ο συγχρωτισμός στα πανηγύρια και σε εκδηλώσεις σε συγκεκριμένο χώρο δεν ενδείκνυται. Υπάρχει τρόπος να περάσουμε τις διακοπές με ασφάλεια και πολύ ευχάριστα».

Ο Υπουργός Υγείας σημείωσε ότι αν τοπικά προκύψει το οτιδήποτε η Πολιτεία είναι έτοιμη με τις μονάδες Υγείας, με σχέδιο αεροδιακομιδών κ.ά. να ανταπροκριθεί.

«Φροντίζουμε να είμαστε όλοι σε εγρήγορση», διαβεβαίωσε. Σχετικά με το ενδεχόμενο δεύτερου κύματος κορονοϊού τον ερχόμενο χειμώνα, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι «αναγεννήσαμε το ΕΣΥ εντός κρίσης» και υπενθύμισε ότι έγιναν 5.000 προσλήψεις υγειονομικών τους προηγούμενους μήνες και υπερδιπλασιάσθηκαν οι κλίνες στις ΜΕΘ (από 563 σε 1.200 περίπου), όπως και την προμήθεια του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού και την εκπαίδευση του προσωπικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Με την ίδια και ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία θα αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε προκύψει. Όλοι πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και να δρέψουμε τους καρπούς αυτής της προσπάθειας» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.