Όταν μίλησε ο Πιερρακάκης, σίγησε ο Τραμπ. Έτσι απλά...

Κ.Τσιάρας: «Η κυβέρνηση παρέμεινε προσηλωμένη στο μεταρρυθμιστικό της σχέδιο»

Κ.Τσιάρας: «Η κυβέρνηση παρέμεινε προσηλωμένη στο μεταρρυθμιστικό της σχέδιο»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας μίλησε για την προσήλωση της κυβέρνησης στο μεταρρυθμιστικό της σχέδιο παρά τις δυσκολίες που προκαλεί ο κορωνοϊός.

«Υλοποιήσαμε πλήρως τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε πριν από ένα χρόνο, φέροντας ως παραδείγματα την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της Δικαιοσύνης, με 65 νέες θέσεις δικαστικών λειτουργών, και την επαναφορά του κακουργηματικού χαρακτήρα στο αδίκημα ενεργητικής δωροδοκίας, που είχε υποβαθμιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση σε απλό πλημμέλημα, και οι διεθνείς οργανισμοί εγκαλούσαν τη χώρα» σημείωσε ο κ. Τσιάρας.

Για το επόμενο διάστημα,-μεταξύ άλλων- ο κ. Τσιάρας είπε ότι εντάσσονται ακόμα περισσότερες διαδικασίες στην πλατφόρμα gov.gr, ενώ διευρύνεται η διασύνδεση των συστημάτων με τα ΚΕΠ, για την πρόσβαση των πολιτών στα ψηφιακά πιστοποιητικά.

Ανάφερε ότι σε λίγες ημέρες, η κατάθεση δικογράφων θα γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στα τακτικά δικαστήρια και το ΣτΕ, ενώ εντείνονται οι προσπάθειες για επέκταση της και στα πολιτικά δικαστήρια.

Για το νέο, υπό σύσταση, ειδικό γραφείο για τα στατιστικά της Δικαιοσύνης, ο κ. Τσιάρας είπε ότι σύντομα ολοκληρώνεται η διαδικασία για την έκδοση του αναγκαίου ΠΔ, ώστε να ξεκινήσει επίσημα η λειτουργία του νέου γραφείου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε ακόμη στον στόχο, εντός του επόμενου έτους, να έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση του νέου κώδικα οργανισμού δικαστηρίων και δικαστικών λειτουργών “ενώ ολοκληρώνουμε σταδιακά και το εγχείρημα για την τροποποίηση του νέου κώδικα πολιτικής δικονομίας”.

Τέλος, είπε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης διεκδικεί μεγάλο μερίδιο των πόρων του Ταμείου Ανάπτυξης, για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών και την αναβάθμιση των υποδομών της Δικαιοσύνης. “Καταθέσαμε πρόταση για νέες σύγχρονες υποδομές σε όλη την επικράτεια” είπε ο κ. Τσιάρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.