ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γ.Τράγκας: «Γιατί πήγαιναν όλοι οι υπουργοί στον Μ.Φουρθιώτη; – Έχει πράγματι κασέτες;»

Γ.Τράγκας: «Γιατί πήγαιναν όλοι οι υπουργοί στον Μ.Φουρθιώτη; – Έχει πράγματι κασέτες;»

Στην υπόθεση Μένιου Φουρθιώτη και στο πως συνδέεται ο παρουσιαστής με το Μαξίμου αναφέρθηκε εκτενώς στη σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή του ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας.

Ο επικεφαλής του κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι» μίλησε για την Ανάσταση, για το άνοιγμα της εστίασης, αλλά και για τα Rafale τα οποία θα προμηθευτεί η Αίγυπτος, κάνοντας αναφορά στην τιμή τους.

Όσα είπε ο Γ.Τράγκας

«Ουδείς κατάλαβε γιατί έπρεπε να γίνει η Ανάσταση του Κυρίου τρεις ώρες νωρίτερα. Δηλαδή αν γινόταν κανονικά τα μεσάνυχτα ο Covid -19 θα καραδοκούσε στα προαύλια των εκκλησιών ή θα συνόδευε τους πιστούς και το Άγιο Φως στα σπίτια τους; Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί δεν άνοιξε νωρίτερα η εστίαση, έστω και με ραντεβού. Ο ιός δεν πλησιάζει τους θαμώνες όταν το φαγητό ή ο εσπρέσο ή το καπουτσίνο είναι ρεζερβέ;

Η παράξενη λογική αυτού του πρωθυπουργού απασχολεί πολλούς εντός κι εκτός Ελλάδος, που επιχειρούν να ερμηνεύσουν τις πράξεις, τις παραλείψεις του, τις ανοχές του και τις επιλογές του. Μέσα στη χαρούμενη ατμόσφαιρα της Ανάστασης, μέσα στην εαρινή φύση, μέσα στην εαρινή γλυκιά ατμόσφαιρα και την ετεροχρονισμένη Πρωτομαγιά, η κυβέρνηση προσπάθησε να πνίξει τα δυσμενή σχόλια και τα απωθητικά συναισθήματα που προκαλούν οι αποκαλύψεις για τις σχέσεις της, με τον ήδη προφυλακισθέντα, κ. Μένιο Φουρθιώτη.

Οι πρόωρες εκδόσεις των κυριακάτικων εφημερίδων, η τσίκνα του οβελία, η ανάπαυση των πολεμιστών του Τύπου και το πρωτομαγιάτικο παραβάν, λόγω απεργίας στα δελτία ειδήσεων, άνοιξαν αλεξίπτωτο στην υπόθεση Φουρθιώτη, αλλά αυτό θα κρατήσει λίγο και δε σώζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τη γενική χλεύη. Η σκυταλοδρομία των σκανδάλων και των δύσοσμων υποθέσεων συνεχίζεται και, εδώ που τα λέμε, ο σημερινός πρωθυπουργός εξελίσσεται σε Τζαμαϊκανό σπρίντερ που σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε σκάνδαλα και υποθέσεις που δείχνουν ότι πάσχει από πολιτικό αμοραλισμό και πολιτικό παχυδερμισμό.

Μετά την υπόθεση Λιγνάδη, που τροφοδότησε τη μόρφωση των παιδιών μας επί εβδομάδες και έκανε εκατοντάδες παιδάκια να ρωτάνε τους γονείς τους τι είναι η παιδοφιλία και γιατί ο πρωθυπουργός λέει ότι αυτός που σέρνουν στα δικαστήρια, “δεν είναι επικίνδυνος άνθρωπος”, ακολούθησε η υπόθεση του κ. Μένιου Φουρθιώτη. που έφερε στην ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα ένα άρωμα πολιτικού οχετού.

Ο τηλεπαρουσιαστής, πρώην διευθυντής και μάνατζερ τοπ μόντελ, με το πλήθος των τηλεοπτικών περγαμηνών σε παιχνίδια που απασχολούσαν αρκετές φορές το ΕΣΡ και τη Δικαιοσύνη, ανέλαβε τον εξωραϊσμό του προφίλ της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Με κεντρική οδηγία του Μαξίμου όλοι οι πολιτικοί περνούσαν από τα παράθυρα της εκπομπής του. Οι αμοιβές του πλουσιοπάροχες. Ο ίδιος ο κ. Φουρθιώτης αποκάλυψε ότι μιλούσε απευθείας με τον κ. Γεραπετρίτη, με τον κ. Σκέρτσο και με τον αρχηγό της αστυνομίας.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον κ. Στέφανο Χίο, ισχυρίστηκε ότι όλες αυτές οι συνομιλίες είναι καταγεγραμμένες. Γιατί το είπε έτσι; Τι ήθελε να τονίσει λέγοντας ότι όλα όσα έλεγε μαζί τους τα έχει γράψει; Γιατί εξακολουθεί να λέει τα καλύτερα λόγια για τον αρχηγό της αστυνομίας; Είχε κάποιες ιδιαίτερες σχέσεις μαζί του; Πως ο σπουδαίος κ. Γεραπετρίτης έφτασε στο σημείο να μιλάει με τον κ. Φουρθιώτη; Ο διευθυντής της “Monde Diplomatique” ήταν; Ο γενικός διευθυντής του “Guardian” ή των “Times” του Λονδίνου; Μιλούσε πράγματι ο κ. Σκέρτσος μαζί του; Γιατί πήγαιναν όλοι οι υπουργοί στον κ. Φουρθιώτη;

Καλά στον Αυτιά, στην Κοσιώνη, γενικά στον ΣΚΑΪ και στα άλλα πανελλαδικά κανάλια που είναι στις λίστες Πέτσα. Έχει πράγματι ο κ. Φουρθιώτης κασέτες; Έχει υλικό που ρίχνει την κυβέρνηση ή την κλυδωνίζει; Ποιος ή ποιοι έστησαν τη δουλειά με το Μαξίμου έτσι ώστε να αναλάβει ο τηλεπαρουσιαστής τις δημόσιες σχέσεις του κ. πρωθυπουργού και της μαύρης Νέας Δημοκρατίας;

Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, η υπόθεση του κ. Μένιου δεν τελειώνει με την προφυλάκισή του. Η σκυταλοδρομία της κυβέρνησης, η σκυταλοδρομία των δύσοσμων υποθέσεων που ρίχνουν βαριά σκιά στο Μαξίμου, είναι:

Η υπόθεση Λιγνάδη, η εκτέλεση Γιώργου Καραϊβάζ και η σούπερ σκανδαλώδης σχέση του πρώην μάνατζερ της κυρίας Αλεξανδράτου με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, το Μαξίμου και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Ο τηλεπαρουσιαστής σίγουρα έπασχε από αμετροέπεια. Με τα στραμπουληγμένα ελληνικά του, τις ανύπαρκτες γνώσεις του και τη μηδενική δημοσιογραφική εμπειρία του, η τύχη τον οδήγησε σε τηλεοπτικό πλατό. Έγινε κουμανταδόρος σε κανάλια του επιχειρηματία κ. Φίλιππου Βρυώνη. Και τότε η αμετροέπεια, έτσι φαίνεται, παντρεύτηκε την αλαζονεία και τη θρασύτητα. Αυτό όμως δεν εξηγεί την αλαζονεία και τη δύναμη που απέκτησε, να απαιτεί πολυμελή αστυνομική δύναμη και να υβρίζει ή και να προπηλακίζει φραστικά τους αστυνομικούς, όπως κατέθεσαν οι ίδιοι.

Επίσης, χρήζουν ειδικής ερμηνείας οι καταγγελίες του κ. Βρούτση στο “Documento” που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Βρούτσης, αποκάλυψε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι έχασε το υπουργείο του επειδή συγκρούστηκε με τον κ. Φουρθιώτη και επέλεξε να μιλήσει, έστω και τηλεφωνικά, στο “Documento”, που εξαπολύει “οβίδες” κάθε εβδομάδα εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποκαλύπτοντας ατοπήματα και εγκλήματα της κυβέρνησής του.

Παρατηρούμε ότι ο Βρούτσης διαλέγει το “Documento” για να βγάλει το σκάνδαλο Φουρθιώτη στον αέρα και η έρευνα Βαξεβάνη οδηγεί στη σύλληψη του τηλεπαρουσιαστή και των δύο μπράβων για τις στημένες επιθέσεις εναντίον του σπιτιού του.

Όλα αυτά όμως δεν δίνουν απάντηση ούτε στους 14 αστυνομικούς που τον φύλαγαν, ούτε στις τηλεφωνικές επικοινωνίες με το περιβάλλον του Μαξίμου. Επομένως, λογικά πρέπει να υποθέσουμε, ότι το σίριαλ Φουρθιώτη δεν έχει τελειώσει εδώ. Ο αέρας που σφυρίζει στην ταράτσα του ουρανοξύστη της Κατεχάκη, μιλάει για ιδιαίτερες φιλικές σχέσεις του τηλεπαρουσιαστή με τον αρχηγό της αστυνομίας.

Γι αυτό ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ δεν έχανε εκπομπή του. Αλλά η σκυταλοδρομία των νοσηρών ιστοριών και σκανδάλων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν έχει τέλος. Ξαφνικά διαβάσαμε ότι ο πρωθυπουργός μας αγόρασε από τους Γάλλους 12 καινούρια και 12 μεταχειρισμένα Rafale σε τιμή πολύ μεγαλύτερη από αυτή που αγόρασε η Αίγυπτος 30 ολοκαίνουρια Rafale!

Δηλαδή ο πρωθυπουργός μας, έδωσε περισσότερα για 12 μεταχειρισμένα και για 12 καινούρια για τα οποία δεχτήκαμε να έχουν κάποια μεταχειρισμένα ανταλλακτικά. Απ ‘ότι έμαθα, όλη την τελική διαπραγμάτευση αυτής της αγοράς την έκανε ο Θόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου και όχι ο επίσημος εκπρόσωπος των Rafale στην Ελλάδα, ο κ. Χρήστος Χούμπαυλης.

Ρωτάω λοιπόν για να μάθει ο κόσμος: Το ζεύγος Αγγελοπούλου έκανε την τελική διαπραγμάτευση ή ο επίσημος εκπρόσωπος των Rafale; Γιατί εμείς αγοράσαμε ακριβότερα τα Rafale, όπως γράφεται εντός κι εκτός Ελλάδος; Ποιοι πήραν προμήθειες για το σύνολο της αγοράς των Rafale; Αφού δεν αναμείχθηκε ο κ. Χούμπαυλης, πόσα πήρε το ζεύγος Αγγελοπούλου αν το ζεύγος τελείωσε τη διαπραγμάτευση;

Η μισή κυβέρνηση κουβεντιάζει κατ’ ιδίαν για τα Rafale, για τη βοήθεια που προσέφερε το ζεύγος Αγγελοπούλου και για το πόσο large ήταν το Μαξίμου σε αυτή την αγορά. Όλοι οι “οπλάδες” στην Αθήνα ξέρουν το παρασκήνιο. Τίποτα δεν μένει κρυφό. Η διαφορά της τιμής που πήραν οι Αιγύπτιοι από εκείνη που πήρε η Αθήνα, είναι η μέρα με τη νύχτα. Ενώ ο λαός πεινάει και οι Έλληνες κλείνουν ραντεβού για να πιουν καπουτσίνο. Ενώ εκατομμύρια Έλληνες αγωνιούν για το πως θα ζήσουν, ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ έκλεισε δουλειά με τον Πιερρακάκη να φέρει δορυφορικό ίντερνετ στην Ελλάδα.

Ψωμί, τυρί δεν έχουμε, ραπανάκια για την όρεξη. Εδώ δεν έχουμε σήμα στα τηλέφωνά μας και θα φέρουμε ίντερνετ μέσω δορυφόρων. Όπως αντιλαμβάνεστε, για να κονομάνε οι συνεταίροι της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η Silicon Valley και η Big Pharma οι πολυεθνικές των φαρμάκων, πρέπει κατά διαστήματα να έχουμε lockdown και να κλεινόμαστε στο σπίτι, βάζοντας μπροστά από όλα το “τηλέ”.

Θέλω να ρωτήσω την κυβέρνηση και το Μαξίμου ποιοι ήταν οι προσωπικοί λόγοι για τους οποίους παραιτήθηκε ο γραμματέας του Υπουργείου Συγκοινωνιών ο κ. Νίκος Σταθόπουλος. Θέλω να ρωτήσω τον πρωθυπουργό, τι του είπε για την παραίτησή του… Τι φοβήθηκε ο κ. Σταθόπουλος και έφυγε ισχυριζόμενος προσωπικούς λόγους; Θέλω επίσης να μας πει το Μαξίμου γιατί ο στενός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη, ο εφοπλιστής Μαρινάκης, αγόρασε περίπου 380 εκ. την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένας άνθρωπος της θάλασσας, του διεθνούς εφοπλισμού, του ποδοσφαίρου ξαφνικά στις κατασκευές; Και αφού αγόρασε το μερίδιο των Ολλανδών προφανώς με 380 εκ. δάνεια και όχι μετρητό από τσέπη, πως ξαφνικά πήρε τα συμπληρωματικά έργα της τέταρτης γραμμής του ΜΕΤΡΟ από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ; Όπως όλοι έχετε αντιληφθεί, οι φίλοι της “αγίας οικογενείας”, ενώ δυστυχούν εκατομμύρια Έλληνες, αυτοί κάνουν business χοντρές με το Μαξίμου, που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική και μακρόπνοη ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας. Το ερώτημα είναι γιατί παραιτήθηκε ο Σταθόπουλος;»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.