Συμπεριφορά απολυταρχικού καθεστώτος: Η ΝΔ έκλεισε το μικρόφωνο του Α.Τσίπρα στη Βουλή όταν μίλησε για τα χρέη της!

Συμπεριφορά απολυταρχικού καθεστώτος: Η ΝΔ έκλεισε το μικρόφωνο του Α.Τσίπρα στη Βουλή όταν μίλησε για τα χρέη της!

(Αρχικό κείμενο 12:57) Συνεχίζεται η διολίσθηση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας προς τον αυταρχισμό, καθώς σε ένα πρωτοφανές περιστατικό ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας έκλεισε το μικρόφωνο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, επειδή ο τελευταίος «τόλμησε» να μιλήσει για τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας τα οποία έχουν εκτοξευθεί στα 342 εκατ. ευρώ επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε το λόγο για να παρέμβει (ως δικαιούται ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρος ΚΟ και πρώην πρωθυπουργός), θέλοντας να καταγγείλει τη συστηματική άρνηση του Πρωθυπουργού να παραστεί στη Βουλή και να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις που του θέτει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Κάτι που έκανε και σήμερα ο κ.Μητσοτάκης, αγνοώντας σχετική ερώτηση για τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας.

Ενώ όμως ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ήδη στο βήμα της Βουλής, ο κ. Τασούλας, έσπευσε να κάνει ανάληψη της προεδρίας της συνεδρίασης από τον Γιώργο Λαμπρούλη, σταμάτησε τη διαδικασία και δικαιολόγησε τον Πρωθυπουργό.

Με λίγα λόγια ο κ.Τασούλας φίμωσε τον κ. Τσίπρα, θυμίζοντας τον πρέοδρο της Βουλής στην Τουρκία του Ερντογάν και πάντως όχι σε μία δημοκρατική χώρα.

https://twitter.com/atsipras/status/1403305206939594755?s=20

Για «φίμωση» μίλησε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος είπε προς τον κ.Τασούλα πως θα «λογοδοτήσει γι’ αυτό που έκανε σήμερα».

«Σας καλώ να μου πείτε, ποιο άρθρο του κανονισμού της Βουλής, δεν μου επιτρέπει να ομιλήσω ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως πρώην πρωθυπουργός, και ως πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας [..] Σας καλώ να μην υποπέσετε σε αυτό το πολύ σημαντικό παράπτωμα», είπε ακόμα.

«Ο κ. Τασούλας γνωρίζει πολύ καλά πως αυτός που παραβιάζει τον Κανονισμό είναι ο πρωθυπουργός που γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την κοινοβουλευτική διαδικασία και την καθιερωμένη Ώρα του Πρωθυπουργού», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος βλέποντας τα σημειώματα που έδιναν στον Πρόεδρο της Βουλής σχολίασε ότι πρέπει ο κ. Τασούλας να συμπεριφερθεί «ως πρόεδρος του συνόλου της Βουλής των Ελλήνων και όχι ως πρόεδρος που παίρνει σκονάκια για το τι θα πει από συνεργάτες του πρωθυπουργού».

Από την άλλη ο κ.Τασούλας απάντησε πως ο κ. Τσίπρας κάνει «πολιτικό ακτιβισμό» επειδή μιλάει για τα χρέη της ΝΔ και στη συνέχεια διέκοψε τη συνεδρίαση, σε μία ακόμα αυταρχική κίνηση!

«Περιμένω πρόταση τροποποίησης του Κανονισμού της Βουλής … Ως πρόεδρος του σώματος, δεν θέλω να μετατρέψουμε τη Βουλή σε αχρείαστο σκηνικό πολιτικού ή κομματικού ακτιβισμού.», απάντησε ο κ. Τασούλας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.