ΑΚΚΕΛ: Ο Δένδιας δεν άκουσε τον Πρόεδρο Thomas Jefferson για την ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία;

ΑΚΚΕΛ: Ο Δένδιας δεν άκουσε τον Πρόεδρο Thomas Jefferson για την ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία;

Η υπογραφή της ελληνοαμερικανικής «αμυντικής» συμφωνίας… επιθέσεων κατά της Ρωσίας, στις οποίες οι ΗΠΑ έμπλεξαν την Ελλάδα, αποτέλεσε προσωπικά για τον ΥΠΕΞ κ. Δένδια σημαντική πολιτική στιγμή, αλλά όχι και για τον Ελληνισμό.

Ο κ. Δένδιας πιάστηκε αδιάβαστος (τυχαία;) και εφάρμοσε μεταλλαγμένη μία ιστορική φράση που είπε ο τρίτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Thomas Jefferson “I prefer dangerous freedom over peaceful slavery”, δηλαδή «Προτιμώ την επικίνδυνη Ελευθερία από την ειρηνική σκλαβιά». Η συμφωνία που υπέγραψε, εκ μέρους της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με το αμερικανικό καθεστώς φέρνει στους Έλληνες μόνο επικίνδυνη σκλαβιά, αντί να έχουμε την Ελευθερία μας και να αντιμετωπίζουμε κάθε κίνδυνο σαν μία γροθιά. Οι Δένδιας-Μητσοτάκης μάς έφεραν και σκλαβιά και κινδύνους.

Το καθεστώς που κυβερνά τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι θέμα χρόνου να τα βρει ξανά με το τουρκικό καθεστώς, αν βέβαια ποτέ είχαν ουσιαστική σύγκρουση και όλο αυτό δεν είναι πολιτικό θέατρο για να διώξουν την Ρωσία από την Ελλάδα και να την "μολύνουν" μέσω του τουρκικού καθεστώτος.

Τότε στην Θράκη δεν θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο την Τουρκία, αλλά και το αμερικανικό καθεστώς με ΟΛΗ την στρατιωτική μηχανή των ΗΠΑ, η οποία θα λειτουργεί αποθαρρυντικά για τις ελληνικές δυνάμεις. Οι Ε.Δ. της Ελλάδας θα έχουν να αντιμετωπίσουν και αυτόν τον ΕΠΙΠΛΕΟΝ αντίπαλο ή εχθρό, συν της στοχοποίησης από τα ρωσικά (ίσως και κινεζικά) πυρηνικά όπλα. Άλλωστε από μόνη της η υποστήριξη ότι οι ΗΠΑ θα ενισχύσουν την Ελλάδα με Βάση π.χ. στην Αλεξανδρούπολη λοιδορεί τις ελληνικές Ε.Δ. ότι είναι ανεπαρκείς και χρειάζεται να έρθουν οι ΗΠΑ.

Η υπογραφή επαναβεβαίωσε (https://akkelparty.blogspot.com/2021/10/blog-post_31.html) ότι ο Δένδιας είναι υπερεκτιμημένος και περισσότερο σε τροχιά αμερικανικών εξυπηρετήσεων παρά των δικαίων και αξιών του Ελληνισμού.

Απλούστατα, οι Μητσοτάκης-Δένδιας έδωσαν κυριολεκτικά «Γη και Ύδωρ» στο αμερικανικό καθεστώς αλλά δεν εξασφάλισαν ΤΙΠΟΤΑ απτό και συγκεκριμένο στην ασφάλεια. Μόνο διαβεβαιώσεις από ξένους αξιωματούχους που άνετα τις παίρνει ο αέρας, όπως οι ΗΠΑ έδιναν και παλιά και τις πήρε ο αέρας μαζί με την ελληνική σημαία στα Ίμια.

Μετά από μερικές ημέρες και βλέποντας ψύχραιμα και αντικειμενικά το τι σημαίνει πραγματικά το περιεχόμενο της συμφωνίας, επιβεβαιώνεται το αναμενόμενο ότι χρησιμοποιώντας την υποτιθέμενη σύγκρουση του αμερικανικού καθεστώτος με το τουρκικό καθεστώς, το καθεστώς που κυβερνά τις Ηνωμένες Πολιτείες πέταξε χάντρες και καθρεφτάκια στην υποτελή κυβέρνηση Μητσοτάκη-Σημίτη ότι δήθεν αυτή η συμφωνία παρέχει ασφάλεια στον ελληνικό λαό. Το Μητσοτακέικο (μέσω των μιντιακών “αποφοίτων” της Σχολής του Γλύψεν) πετάει αυτές τις χάντρες και τα καθρεφτάκια στους ιθαγενείς, όπως βλέπει τους Έλληνες, προσπαθώντας να τούς περάσει την αντίληψη ότι αν και χάνουμε Ελευθερία και Κυριαρχία (αφού παντού θα υπάρχουν αμερικανικές Στρατιωτικές Βάσεις) τουλάχιστον θα έχουμε ασφάλεια απέναντι στην Τουρκία. Ούτε αυτό δεν θα έχουμε.

Τόσο το αμερικανικό καθεστώς όσο και το τουρκικό αποκρύπτουν την ουσία της συμφωνίας ότι οι Βάσεις είναι επιθετικές κατά της Ρωσίας και υποχρεώνουν οποιαδήποτε κυβέρνηση υπάρχει στη Ρωσία να στοχοποιήσει τις ελληνικές περιοχές ακόμη και με πυρηνικά όπλα. Δηλαδή καταστρέφουν την οποιαδήποτε οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη αυτών των περιοχών αφού κανένας δεν θέλει να επενδύσει με οποιονδήποτε τρόπο σε περιοχές που είναι στόχοι ακόμη και πυρηνικών πυραύλων. Αυτές οι πόλεις-περιοχές θα μπορούν να έχουν βασική δραστηριότητα μόνο την υποστήριξη των Αμερικανικών Στρατιωτικών Βάσεων.

Ειδικά για την Αλεξανδρούπολη, το ΑΚΚΕΛ έχει αναφερθεί εκτεταμένα για την οικονομική και πολιτιστική καταστροφή στις ελληνορωσικές σχέσεις που επέφεραν οι εκβιασμοί και εκφοβισμοί του Αμερικανού Πρέσβη Πάιατ, γνωστού φιλοναζιστή πραξικοπηματία που αιματοκύλισε την Ουκρανία και ανέβασε στην εξουσία φιλοτουρκική, ναζιστογενή κυβέρνηση ανατρέποντας την εκλεγμένη.

Δείτε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://akkelparty.blogspot.com/2021/08/beriev.html
https://akkelparty.blogspot.com/2021/07/blog-post_19.html
https://akkelparty.blogspot.com/2021/04/normal-0-false-false-false-el-x-none-x_39.html
https://akkelparty.blogspot.com/2021/05/blog-post_91.html
https://akkelparty.blogspot.com/2021/08/blog-post_58.html
https://akkelparty.blogspot.com/2020/06/pyatt.html
https://akkelparty.blogspot.com/2021/05/blog-post_46.html
https://akkelparty.blogspot.com/2021/05/blog-post_46.html

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.