Θερμικές κάμερες σε Λύκεια της Γλυφάδας – Θερμομετρήσεις σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς

Θερμικές κάμερες σε Λύκεια της Γλυφάδας – Θερμομετρήσεις σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς

Ανοίγουν σήμερα τις πόρτες τους τα σχολεία της χώρας για να υποδεχθούν, αρχικά, τους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Τα συναρμόδια υπουργεία και ο ΕΟΔΥ έχουν λάβει μια σειρά μέτρων για τα σχολεία προκειμένου να μη «πυροδοτηθεί» ένα δεύτερο κύμα διασποράς του κορωνοϊού. Ηδη από χθες, γνωστοποιήθηκε ότι στα σχολεία του δήμου Γλυφάδας θα γίνονται θερμομετρήσεις σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που εισέρχονται στις μονάδες.

Επιπλέον, όμως, σε σχολεία της Γλυφάδας έχουν ήδη τοποθετηθεί θερμικές κάμερες προκειμένου να «βλέπουν» τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που έχουν υψηλότερη από το φυσιολογικό θερμοκρασία. Μιλώντας στο OPEN TV, ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου υποστήριξε ότι το μέτρο με τις θερμικές κάμερες στα σχολεία «ξεκίνησε από τα Λύκεια, καθώς είναι δυσεύρετες στην αγορά αυτή τη στιγμή. Θα συνεχίσουμε με κάμερες και θερμόμετρα με υπέρυθρες που δεν χρειάζονται επαφή. Θα γίνεται θερμομέτρηση σε όλα τα σχολεία, για όσο χρειαστεί, με όλους τους τρόπους και τα μέσα που διαθέτουμε.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Παπανικολάου υποστήριξε ότι οι θερμικές κάμερες χρησιμοποιούνται και στο εξωτερικό και πως προτού αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία για τα σχολεία, ο δήμος Γλυφάδας είχε επαφές με ειδικούς του ΕΟΔΥ. «Λάβαμε τη σύσταση ότι το μέτρο είναι χρήσιμο. Έστω και ένα παιδί να εντοπίσουμε είναι σημαντική ωφέλεια» τόνισε καταλήγοντας ο δήμαρχος Γλυφάδας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.