ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δήμος Αθηναίων: 2,12 εκατ. ευρώ θα δοθούν για την αναβάθμιση του Εθνικού Κήπου και του Φιλοπάππου

Δήμος Αθηναίων: 2,12 εκατ. ευρώ θα δοθούν για την αναβάθμιση του Εθνικού Κήπου και του Φιλοπάππου

Το ποσό των 2,12 εκατ. ευρώ εξασφάλισε από το Πράσινο Ταμείο ο Δήμος Αθηναίων, προκειμένου να προχωρήσει σε έργα αποκατάστασης και ανάδειξης του Λόφου Φιλοπάππου και του Εθνικού Κήπου.

Αμφότερα τα έργα εντάχθηκαν για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο μετά την ολοκληρωμένη πρόταση που είχε καταθέσει ο Δήμος Αθηναίων, η οποία έγινε αποδεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον επόμενο Οκτώβριο και υπολογίζεται να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο έως τον Σεπτέμβριο του 2023.

«Η ένταξη στο Πράσινο Ταμείο είναι η αφετηρία μιας νέας διαδρομής στο μαραθώνιο της Αθήνας για την αξιοποίηση του δημόσιου χώρου. Για την αναβίωση εμβληματικών περιοχών της πόλης και ολόκληρης της χώρας. Για εμάς, στο Δήμο Αθηναίων, αυτή είναι μια σημαντική στιγμή, γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη και έργα, επιστρέφοντας στους Αθηναίους και τις Αθηναίες τον ελεύθερο χώρο που δικαιούνται, αναβαθμισμένο, ανανεωμένο και αξιοπρεπή», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Όπως πρόσθεσε: «Η δουλειά που ξεκινά στο Λόφο Φιλοπάππου και τον Εθνικό Κήπο είναι μέρος των έργων που επαναπροσδιορίζουν την Αθήνα ως προορισμό. Είναι έργα που αξίζουν σε όλους όσοι περιμένουν εδώ και πολλά χρόνια να αλλάξει η πόλη τους, η πόλη μας».

Μεταξύ άλλων θα γίνουν:
Μελέτη Αποτύπωσης του Πεισιστράτειου Υδραγωγείου
Γεωχωρική Αποτύπωση Λόφου Φιλοπάππου και Εθνικού Κήπου
Έργο αποκατάστασης και αναβάθμισης υποδομών στο Λόφο Φιλοπάππου
Καθαρισμούς ρείθρων και μονοπατιών Πικιώνη
Φυτεύσεις
Στήριξη επισφαλών τμημάτων
Ανακατασκευή των παιδικών χαρών του Εθνικού Κήπου και εκσυγχρονισμός των θερμοκηπίων του

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.