Δ.Κουτσούμπας: «Δίνετε τα κλειδιά στην ΕΥΠ να ορίζει ποια είναι παράνομα και ποια όχι»

Με το νομοσχέδιο νομιμοποιείται το «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων»

Δ.Κουτσούμπας: «Δίνετε τα κλειδιά στην ΕΥΠ να ορίζει ποια είναι παράνομα και ποια όχι»

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο της ΕΥΠ που έχει φέρει η κυβέρνηση αποτελεί εμπλουτισμό του άθλιου θεσμικού πλαισίου που ίσχυε μέχρι σήμερα. Συνέχισε δε λέγοντας ότι το νομοσχέδιο νομιμοποιείται το «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων».

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε στο ζήτημα των πυροβολισμού του 16χρονου στην Θεσσαλονίκη, λέγοντας ότι «Φτάσαμε στο σημείο η φτώχεια και η ανέχεια να αποτελούν εγκλήματα, με την ποινή να εκτελείτε από ένα κτήνος με στολή.»

«Λες και η ΕΥΠ ήταν καλή πριν υπαχθεί στον πρωθυπουργό»

Ο κ. Κουτσούμπας συνέχισε την ομιλία του λέγοντας πως για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν φταίει το θεσμικό πλαίσιο, αλλά αν την αρμοδιότητα της ΕΥΠ θα την έχει ο πρωθυπουργός, «Λες και η ΕΥΠ ήταν καλή πριν υπαχθεί στον πρωθυπουργό».

Επιπροσθέτως ανέφερε «Με το νομοσχέδιο ενισχύεται τις δυνατότητες του κράτους να παρακολουθεί, να καταστέλλει και να καταπατά τα δικαιώματα των πολιτών. Με άλλα λόγια αξιοποιείτε τα ίδια σας τα σκάνδαλα, τα ίδια τα εγκλήματα σε βάρος λαϊκών δικαιωμάτων για να ανοίξετε τον δρόμο σε νέα ακόμα χειρότερα εγκλήματα. Θέλει θράσος να εμφανίζεστε ως οι σωτήρες, η καθαρή δύναμη που θα διορθώσει τάχα τα κακώς κείμενα του παλιού θεσμικού πλαισίου.

Οι αλλαγές που φέρνετε αποτελούν συνέχεια, επέκταση και εμπλουτισμό αυτού του άθλιου θεσμικού πλαισίου. Του πλαίσιου που όλοι μαζί, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ έχετε διαμορφώσει και εφαρμόσει όλα αυτά τα χρόνια είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση. Το πλαίσιο που τελικά όλοι αθωώνονται».

«Δίνετε τα κλειδιά στην ΕΥΠ να ορίζει ποια είναι παράνομα και ποια όχι»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι οι μηχανισμοί παρακολούθησης θα έχουν την δυνατότητα να προμηθεύονται τα λογισμικά.

Συνέχισε αναφερόμενος προς την Κυβέρνηση «Αφήνετε την πίσω πόρτα στις εταιρείες να παράγουν και να προμηθεύουν τα λογισμικά αυτά. Ενισχύεται ο ρόλος του κράτους στην αγορά. Δίνετε τα κλειδιά στην ΕΥΠ να ορίζει ποια είναι παράνομα και ποια όχι.»

Τι ανέφερε για την επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Σε μία άλλη αποστροφή του λόγου του, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ερευνά το θέμα των υποκλοπών.

Ανέφερε δε, ότι για τα λογισμικά παρακολούθησης, η θέση της Επιτροπής είναι η χρήση τους με πιο δημοκρατικές διαδικασίες.

Για την δεύτερη υπογραφή εισαγγελέα

Σε ότι αφορά την υπογραφή εισαγγελέα, ανέφερε ότι έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για την νομοθέτηση της έγκρισης της επισύνδεσης από την ΕΥΠ με την δεύτερη υπογραφή του εισαγγελέα, η οποία όμως «απλά θα επισφραγίζει την παρακολούθηση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, ο κ. Κουτσούμπας σχολίασε για την δυνατότητα του ατόμου να προσφεύγει στην ΑΔΑΕ για να μαθαίνει αν παρακολουθείται, λέγοντας ότι αποτελεί ακόμα ένα «φύλο συκής» γιατί το μόνο που θα μαθαίνει, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, θα μαθαίνει τον χρόνο και αν παρακολουθείται και όχι την αιτία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.