ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δύσκολη η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ εάν υπάρξει οριακή και αμφισβητούμενη νίκη

Πώς θα μπορούν να βρίσκονται στην ίδια πολιτική «στέγη» μετά από τόσες φοβερές αλληλοκατηγορίες;

Δύσκολη η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ εάν υπάρξει οριακή και αμφισβητούμενη νίκη

H εκλογική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ θα τελειώσει αυτή την Κυριακή με την ανάδειξη νεόυ προέδρου, ωστόσο τα πράγματα δεν θα είναι τόσο «ρόδινα» τη επόμενη ημέρα καθώς είναι η πρώτη φορά που σε ένα κόμμα υπάρχει τόσο έντονη εσωτερική αντιπαράθεση.

Είναι η πρώτη φορά που έχουμε αντεγκλήσεις τέτοιου τύπου μεταξύ των δύο υποψήφιων αρχηγών. Και είναι η πρώτη φορά που πλέον κατηγορείται ένας πρώην αρχηγός ο Αλέξης Τσίπρας ότι έχει ενορχηστρώσει όλη αυτή την προώθηση υποψηφίου που τον προορίζει για συνεχιστή του.

Οι δημοσκοπήσεις προεξοφλούν νίκη του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από διάφορες περιφέρειες.

Η Έφη Αχτσιόγλου είναι πιο δυνατή στην Μακεδονία και την Θράκη, ο Στέφανος Κασσελάκης στην Κρήτη ενώ η Αθήνα είναι μοιρασμένη.

Υπάρχουν 20-40.000 παλιά μέλη που μάλλον θα πάνε να ψηφίσουν τα οποία στην πρώτη ψηφοφορία δεν πήγαν να ψηφίσουν και ίσως γιατί πίστευαν ότι η Ε.Αχτσιόγλου θα επικρατούσε εύκολα.

Το κριτήριο της ψήφου είναι «ποιος μπορεί να αντιπαρατεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη». Όμως, υπάρχει και μία αντικειμενική αλήθεια. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι πολιτικός.

Δεν είναι καταρτισμένος στις έννοιες της πολιτικής. Και αυτό έχει φανεί στα πρόσφατα λεκτικά λάθη του.

Η Έφη Αχτσιόγλου είναι έμπειρη και αλλά ο χώρος που ανήκει δεν μπορεί να προσελκύσει κεντρώο κόσμο.

Παλιοί κοινοβουλευτικοί του χώρου λένε ότι η σφοδρότητα της προεκλογικής μάχης θα αφήσει ανεξίτηλα σημάδια στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιες διαγραφές είναι σίγουρες, όποιος και αν κερδίσει.

Το χειρότερο σενάριο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να είναι οριακή η νίκη κάποιου εκ των δύο, καθώς τότε θα υπάρξει πρόβλημα.

Κανείς από τους δύο δεν θα θεωρείται αδιαμφισβήτητος νικητής.

Η Ε.Αχτσιόγλου έχει επιρροή σε 16-20 βουλευτές κάτι που μπορεί να έχει την σημασία του αν δεν είναι ολοκληρωτική η νίκη Κασσελάκη.

Μπορεί οι γραμματείς της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης με κοινή τους ανακοίνωση να ζήτησαν να πέσουν οι τόνοι και να σταματήσουν τα fake news, ωστόσο τα «μαχαίρια» έχουν βγει και δύσκολα θα μπουν ξανά μέσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.