ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΕΕ προς κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Οι δημοσιογράφοι πρέπει να προστατεύονται από την χρήση κακόβουλων λογισμικών»

Η ΕΕ «ξεσκεπάζει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη

ΕΕ προς κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Οι δημοσιογράφοι πρέπει να προστατεύονται από την χρήση κακόβουλων λογισμικών»

Η ΕΕ δεν συμφωνεί με το αφήγημα που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση την τελευταία χρονική περίοδο, ό,τι «όλοι πρέπει να παρακολουθούνται» για να «ξεπλυθεί» από το σκάνδαλο των υποκλοπών και θεωρεί πως «οι δημοσιογράφοι πρέπει να προστατεύονται από την χρήση κακόβουλων λογισμικών και η ελευθερία του Τύπου να εξασφαλίζεται».

Αυτό αναφέρει σε ανάρτηση που έκανε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Αξίες και την Διαφάνεια Βιέρα Γιούροβα αναφερόμενη στην συνάντησή της με τον Έλληνα υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Οι επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με τις Βρυξέλλες είχαν σαν κύριο θέμα το περιεχόμενο της τρίτης έκθεσης για το Κράτος Δικαίου. Το σκάνδαλο των υποκλοπών ήταν το κύριο πιάτο, όπως έκανε σαφές η Γιούροβα στην ανάρτησή της.

«Με τον Έλληνα υπουργό Γιώργο Γεραπετρίτη συζητήσαμε τις ελληνικές συστάσεις για την 3η έκθεση του Κράτους Δικαίου, καθώς και νομοθετικές μεταρρυθμίσεις που αφορούν τα fake news και τις παρακολουθήσεις. Στην ΕΕ, οι δημοσιογράφοι πρέπει να προστατεύονται από την χρήση κακόβουλων λογισμικών και η ελευθερία του Τύπου να εξασφαλίζεται», τονίζει η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η πρώτη φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση, με την Γιούροβα να σηκώνει το χέρι της προς τον Γεραπετρίτη ενώ του απευθύνεται -και με τον ίδιο να ακούει μάλλον παγωμένος- μεταφέρει πιθανώς το κλίμα της συνάντησης ακόμη καλύτερα…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.