ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ετσι διαμορφώθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα: Πού ανέβηκαν και πού σημείωσαν πτώση τα ποσοστά των κομμάτων στις περιφέρειες

Ετσι διαμορφώθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα: Πού ανέβηκαν και πού σημείωσαν πτώση τα ποσοστά των κομμάτων στις περιφέρειες

Στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, στην Ευρυτανία και τα Χανιά σημειώθηκε η μεγαλύτερη άνοδος της ΝΔ συγκριτικά με τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015. Αντιστοίχως, ο ΣΥΡΙΖΑ είδε την υψηλότερη μείωση των ποσοστών του στη βόρεια Ελλάδα. Το ΚΙΝΑΛ είδε τα ποσοστά του να εκτινάσσονται στη Ροδόπη και να αυξάνονται σε πολύ μικρότερα ποσοστά σε όλες σχεδόν τις άλλες εκλογικές περιφέρειες. Τα ποσοστά του ΚΚΕ δεν σημείωσαν εντυπωσιακές αυξομειώσεις, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Νέα Δημοκρατία

Στη βόρεια Ελλάδα, στην πυρόπληκτη Ανατολική Αττική, αλλά και στην πατρίδα του σημερινού πρωθυπουργού, παρουσίασε τη μεγαλύτερη άνοδο η ΝΔ συγκριτικά με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

Συγκεκριμένα, τη μεγαλύτερο άνοδο είχε στις περιφέρειες: Ροδόπης (15,10%), Πιερίας (14,77%), Ευρυτανίας (14,55%), Χανίων (14,65%), Ζακύνθου (14,40%), Ημαθίας (14,36%), Α’ Πειραιώς (14,28%), Α’ Ανατολικής Αττικής (14,08%), Καρδίτσας (14,05%).

Δεν είχε πτώση σε καμία εκλογική περιφέρεια.

ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε άνοδο 0,13% στη Μεσσηνία.

Σε όλες τις άλλες εκλογικές περιφέρειες είχε πτώση, με τη μεγαλύτερη να έχει σημειωθεί στη Βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα, τη μεγαλύτερη πτώση παρουσίασε στις περιφέρειες: Ροδόπης (-12,18%), Ξάνθης (-10,01%), Πιερίας (-9,10%), Β’ Θεσσαλονίκης (-7,74%), Κιλκίς (-7,67%), Ημαθίας (-7,30%), Δράμας (-7%), Τρικάλων (-6,24%), Καβάλας (-6,19%), Κέρκυρας (-6,17%).

Κίνημα Αλλαγής

Το ΚΙΝΑΛ παρουσίασε μικρή αύξηση (έως 2%) στην πλειονότητα των εκλογικών περιφερειών. Τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασε στις περιφέρειες: Ροδόπης (17,37%), Αργολίδος (5,23%), Ξάνθης (4,67%), Κιλκίς (4,15%), Θεσπρωτίας (4,13%), Ηλείας (4,03%), Λασιθίου (3,98%).

Ελάχιστη μείωση είχε στις περιφέρειες: Χανίων (-0,02%), Ρεθύμνης (-0,50%), Ζακύνθου (-1,08%).

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ σημείωσε άνοδο 2,18% στην περιφέρεια Ροδόπης. Σε όλες τις άλλες εκλογικές περιφέρειες είχε μειώσεις ή αυξήσεις που υπολείπονταν του 1%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ελληνική Λύση και το Μέρα25 συμμετέχουν για πρώτη φορά σε βουλευτικές εκλογές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.