ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Εκλογές Ιουνίου: Ποιοι είναι οι στρατηγικοί στόχοι των τριών πρώτων κομμάτων NΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ θα τα δώσει όλα για την «ολική επαναφορά» του στην πολιτική σκηνή

Εκλογές Ιουνίου: Ποιοι είναι οι στρατηγικοί στόχοι των τριών πρώτων κομμάτων NΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

Oι εκλογές της 25ης Ιουνίου (κατά πάσα πιθανότητα) πλησιάζουν και η συντριπτική νίκη της ΝΔ προχθές ορίζει εκ των πραγμάτων την στρατηγική που θα ακολουθήσουν τα τρία πρώτα κόμματα.

Η ΝΔ έχει θέσει τρεις στόχους:

Να μην χάσει από τις 2.403.918 ψήφους που πήρε,

Να μπορέσει να επαναπατρίσει ψηφοφόρους της το 2019 που ενδεχομένως δεν την ψήφισαν

Και να απευθύνει κάλεσμα σε ψηφοφόρους που δεν την έχουν ψηφίσει ποτέ να το πράξουν τώρα.

Με λίγα λόγια ο στόχος του κυβερνώντος κόμματος είναι όχι μόνο να διατηρήσει το ποσοστό που απέσπασε την Κυριακή, αλλά και να το αυξήσει με την προοπτική να πλησιάσει το όριο των 180 βουλευτών που θα επιτρέπουν σε μία κυβέρνηση της ΝΔ να αλλάξει το Σύνταγμα αν είναι δυνατόν και από μόνη της, χωρίς να χρειαστεί την «βοήθεια» από άλλα κόμματα.

Στην ΝΔ ανησυχούν πολύ για την χαλαρή ψήφο αλλά και για τον εφησυχασμό που μπορεί να προκάλεσε η εκλογική νίκη της Κυριακής.

Στον ΣΥΡΙΖΑ όπως ήρθαν τα πράγματα δεν ασχολούνται καθόλου με την πρωτιά στην επόμενες εκλογές αλλά με το να… διατηρήσουν την δεύτερη θέση και να αποτρέψουν το ενδεχόμενο η ΝΔ να φτάσει τους 180 βουλευτές.

Ο κίνδυνος της «ολικής επαναφοράς» του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχοντας τις τελευταίες ώρες αέρα νικητή, έχει προκαλέσει ανησυχίες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε στην Κουμουνδούρου ξέρουν πως το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων τους είναι «δανεικοί» από το ΠΑΣΟΚ.

Δηλαδή πρόκειται για ψηφοφόρους που παραδοσιακά ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων στράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος από κόμμα του 3% μετετράπη σε κόμμα του 36% το 2015 αναλαμβάνοντας ακόμα και την εξουσία.

Σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο Ν.Ανδρουλάκης μπορεί να λέει πως θέλει να εμποδίσει το ενδεχόμενο μίας «παντοδυναμίας» της ΝΔ, αλλά ο πρώτος του στόχος είναι να χτυπήσει εκλογικά ανελέητα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για πρώτη φορά παρουσιάζεται η ευκαιρία στην Χαριλάου Τρικούπη να διεκδικήσει ακόμα και την δεύτερη θέση, αν συνεχιστεί η «κατρακύλα» του ΣΥΡΙΖΑ και η άνοδος του ΠΑΣΟΚ.

Το 20% του ΣΥΡΙΖΑ με το 11,5% του ΠΑΣΟΚ συνιστά για τη Χαριλάου Τρικούπη μια νέα συνθήκη, η πολιτικά ορθή διαχείριση της οποίας, μπορεί να φέρει πιο κοντά τον στρατηγικό στόχο και την πολυπόθητη «ανατροπή» των πολιτικών συσχετισμών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πρώτη «ανάγνωση» του εκλογικού αποτελέσματος παραπέμπει στην αυτονόητη παραδοχή ότι «το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει, ανανεωμένο, ενωμένο και δυνατό» όπως είπε και ο Ν.Ανδρουλάκης στη προχθεσινή του δήλωση για να επισημάνει ότι το κόμμα του διαθέτει τώρα περισσότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα απ’ ότι στο (πρόσφατο) παρελθόν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.