Ελλάς το μεγαλείο σου: Η κυβέρνηση δια του Α.Πατέλη έκλεισε εστιατόριο με το «έτσι θέλω» και άφησε στο δρόμο 13 οικογένειες

Ο άνθρωπος που ζητά την εμφάνιση αντρών με φουστάνια στο gay pride

Ελλάς το μεγαλείο σου: Η κυβέρνηση δια του Α.Πατέλη έκλεισε εστιατόριο με το «έτσι θέλω» και άφησε στο δρόμο 13 οικογένειες

Το ότι αν είσαι άνθρωπος της κυβέρνησης μπορείς να κάνεις ό,τι θες είναι γνωστό, άλλα ο Α.Πατέλης το πήγε ένα βήμα παραπέρα και έκανε χρήση της «εξουσίας» του εις βάρος μιας 26χρονης κοπέλας αλλά και 13 οκογενειών, αφού ως διαχειριστής πολυκατοικίας στο Κολωνάκι στην οδό Πλατείας Δεξαμενής 3, κατάφερε να βάλει λουκέτο στο εστιατόριο «Άλ3ξ».

Όπως αποκάλυψε η «Espresso», έπειτα από αλλεπάλληλες μηνύσεις από τον «καίσαρα» της high γειτονιάς Πατέλη και τη διαχειρίστρια της διπλανής στο εστιατόριο πολυκατοικίας ο Δήμος Αθηναίων έκλεισε το ιταλικό εστιατόριο «άλ3ξ», το οποίο είχε καταφέρει τα τελευταία τρία χρόνια να κερδίσει ανώνυμους και επώνυμους πελάτες, μεταξύ των οποίων και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, επιχειρηματίες, παρουσιαστές τηλεοπτικών εκπομπών και καλλιτέχνες της εγχώριας showbiz.

Και όμως, αν και η νεαρή επιχειρηματίας κατάφερε από τα 23 της και εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού να χτίσει ένα καλό brand name, βρέθηκε αντιμέτωπη με τον εμμονικό Πατέλη που την έβαλε στο μάτι για τα… τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο της οδού Πλατείας Δεξαμενής 3 και τη μυρωδιά από την κουζίνα του resto!

Όσα απίθανα συνέβησαν στο Κολωνάκι με πρωταγωνιστή τον λαλίστατο για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις σύμβουλο του πρωθυπουργού έχουν όμως και προεκτάσεις που αγγίζουν και το Μέγαρο Μαξίμου!

Η… ενοχλητική μυρωδιά

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην «Espresso» η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Αλεξ Βασιλάτου: «Το πρόβλημα ξεκινά από την αρχή της ύπαρξής μας, τον Ιανουάριο του 2019, με συρροή μηνύσεων και καταγγελιών, επωνύμων και ανωνύμων, με αφορμή τη μυρωδιά που προκαλείται στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας μας, τον θόρυβο του μοτέρ αυτού του συστήματος και για τα δύο τραπεζάκια, ενώ έχουμε άδεια για τέσσερα τραπεζάκια. Φαίνεται ότι κάποιοι ενοχλήθηκαν, παρόλο που οι υπόλοιποι γείτονες που δεν έχουν θέμα, έρχονται με τις οικογένειές τους».

Για το αν η ιδιότητά του στο γραφείο του πρωθυπουργού επηρέασε, απαντά: «Εμμέσως πλην σαφώς όλοι οι θεσμοί που έχουν έρθει για έλεγχο μας υποδεικνύουν ότι γίνονται τέτοιες πιέσεις από τους καταγγέλλοντες και επώνυμα από τον κ. Πατέλη! Ετσι, δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς από το να συνεχίζουν να κάνουν συνεχώς ελέγχους και τις μικρές παραβάσεις που μπορεί να υπάρχουν, όπως, για παράδειγμα, ότι δεν έχουμε το καπάκι στον πάγο όλη την ώρα, να τις μεγαλοποιούν. Δεν μπορώ να το πω με επιχειρήματα και λόγια άλλων, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι όταν πρώτο πρόσωπο παίρνει θέση για όλα αυτά τα ζητήματα ενάντιά μας και είναι ένας άνθρωπος με τέτοια εξουσία, επηρεάζει αδιαμφισβήτητα» λέει χαρακτηριστικά η Αλεξ Βασιλάτου. IMG 0785

Ωστόσο, το πιο εξοργιστικό είναι πως ο κ. Πατέλης χρησιμοποιεί το επαγγελματικό του e-mail στο γραφείο του πρωθυπουργού, αλληλογραφώντας με τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων για την προσωπική του καταγγελία ως διαχειριστής πολυκατοικίας. Τρανταχτή απόδειξη το ότι η απόφαση προσωρινής διακοπής λειτουργίας του εστιατορίου «άλ3ξ» στις 12/5/2022 δεν εστάλη στο προσωπικό του e-mail αλλά στο επαγγελματικό του, στο Μέγαρο Μαξίμου το [email protected].

Screenshot 1 2
Μέσω Μεγάρου Μαξίμου η συνεννόηση του Αλέξη Πατέλη με τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων, όπως φαίνεται από την απόφαση προσωρινής διακοπής λειτουργίας του εστιατορίου «άλ3ξ», που κοινοποιήθηκε στις 12/5/2022 στο επαγγελματικό του e-mail στο γραφείο πρωθυπουργού

Άραγε, για ποιο λόγο ο ελληνικός λαός πληρώνει τον κ. Πατέλη; Για να συμβουλεύει τον πρωθυπουργό επί οικονομικών θεμάτων ή για να εξυπηρετεί τις προσωπικές του υποθέσεις, χρησιμοποιώντας τη θέση και την ισχύ του ως επικεφαλής του οικονομικού γραφείου;

Κορυφή του παγόβουνου αποτέλεσαν οι πάνω από 20 έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία για μόλις δύο τραπεζάκια τα οποία επέκτεινε η επιχειρηματίας μετά τα μέτρα της κυβέρνησης για μεγαλύτερες αποστάσεις για λόγους προστασίας από τον κορωνοϊό. Λες και η Δημοτική Αστυνομία δεν είχε να ασχοληθεί με τίποτα άλλο…

«Επί κορωνοϊού πήραμε την πρωτοβουλία και επεκτείναμε τα τρία τραπεζάκια μας στο πεζοδρόμιο της γειτνιάζουσας πολυκατοικίας όπου είναι διαχειριστής ο κ. Πατέλης. Αυτό στάθηκε αφορμή για τρομερές εξεγέρσεις από την πλευρά του εναντίον μας! Αποτέλεσμα; Τουλάχιστον 20 με 25 φορές να έρθει η Δημοτική Αστυνομία για ελέγχους για τρία τραπεζοκαθίσματα. Οι άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας μάς έλεγαν “χίλια συγγνώμη, αλλά δεν σταματάνε να μας παραπονιούνται”» εξομολογείται η 26χρονη επιχειρηματίας στην «Espresso»! Η ίδια αισθάνεται αδικημένη, καθώς στην Αθήνα λειτουργούν καταστήματα με δεκάδες παράνομα τραπεζοκαθίσματα και άλλες παραβάσεις. Όμως στοχοποιήθηκε το δικό της κατάστημα.

«Είναι παράλογο να ξέρω, και να γνωρίζουμε όλοι, ότι τόσα μαγαζιά υπάρχουν με 100 τραπεζοκαθίσματα, εκ των οποίων τα περισσότερα μπορεί να είναι παράνομα και ενώ υπάρχουν καταγγελίες να πληρώνουν το πρόστιμο που τους αναλογεί και να συνεχίζουν να υπάρχουν μέσα στην Αθήνα, στον Δήμο Αθηναίων, κι εμείς για τα έξι τραπεζοκαθίσματα να μπορεί να παρθεί απόφαση να μας κλείσουν».

Μετά τη δικαστική απόφαση για εξπρές «λουκέτο» μέσα σε δύο ημέρες, με βάση τη δικαστική απόφαση της περασμένης Παρασκευής, λέει: «Καταστροφή. Ο,τι προσπαθούμε να χτίσουμε τρία χρόνια, το brand name του μαγαζιού. Μιλάμε για 13 οικογένειες… Είναι εξωφρενικό».

Το κάλεσμα του για την ημέρα κατά της ομοφοβίας

Την ίδια στιγμή ο προϊστάμενος στο οικονομικό γραφείο της γενικής γραμματείας του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο οποίος έχει μιλήσει ουκ ολίγες φορές ανοιχτά για τον γάμο του με τον σύντροφό του Μιχάλη, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να κατέβουν την Τρίτη 17/05, στο κέντρο της Αθήνας με… μπαλόνια για να γιορτάσουν την παγκόσμια ημέρα κατά της ομοφοβίας, αμφιφοβίας και τρανσφοβίας.

Σε χθεσινό του άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή» μίλησε με… θαυμασμό για τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο και τις μεταμεσονύκτιες εκπομπές του στον τηλεοπτικό σταθμό Seven X, το ριάλιτι «RuPaul’s Drag Rac», το «It’s a Sin», το «Heartstopper» αλλά και την τηλεοπτική σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη «Σέρρες».

«Όλοι θέλουμε να βλέπουμε στην οθόνη ανθρώπους με τους οποίους μοιάζουμε» αναφέρει στο άρθρο ο κ. Πατέλης, ο οποίος μιλάει για την ομοφοβία προσώπων από τον χώρο του θεάματος, της πολιτικής και της δημοσιογραφίας που «διστάζουν να το δηλώσουν ανοιχτά». Μάλιστα, τάσσεται υπέρ ακόμα και για τα… φουστάνια στο Athens Pride.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μα γιατί εμφανίζονται κάποιοι με φουστάνια στο Athens Pride; Γιατί δεν είναι όλοι σαν και εσένα. Για πολλούς λόγους: Κάποιοι άνθρωποι αισθάνονται διαφορετικό φύλο από αυτό που γεννήθηκαν, έχουν δηλαδή διαφορετική ταυτότητα φύλου» επισημαίνει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.