ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Κ.Βελόπουλος: «Όλα δείχνουν ότι έχουμε ένα ξεχαρβαλωμένο κράτος – Θέλουμε να κυβερνήσουμε»

«Τα Τέμπη είναι μια σειρά γεγονότων που αποδεικνύουν πέρα από το μπάχαλο – κράτος ότι έγινε συγκάλυψη»

Κ.Βελόπουλος: «Όλα δείχνουν ότι έχουμε ένα ξεχαρβαλωμένο κράτος – Θέλουμε να κυβερνήσουμε»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Πέμπτης (4/4) μίλησε για τη δολοφονία της 28χρονης από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της έξω από το ΑΤ των Αγίων Αναργύρων, τονίζοντας πως «όλα δείχνουν ότι έχουμε ένα ξεχαρβαλωμένο κράτος».

«Στο Αστυνομικό Τμήμα δεν λειτουργούσαν οι κάμερες και οι κάμερες που βλέπουμε όλοι τώρα είναι από ιδιώτες. Ο άλλος αστυνομικός ήταν υπόδικος για εγκληματική οργάνωση και τον είχαν να φυλάει ένα Αστυνομικό Τμήμα.

Όλα αυτά δείχνουν ότι έχουμε ένα ξεχαρβαλωμένο κράτος. Πρέπει να επανιδρυθεί πραγματικά το κράτος και δεν είναι θέμα μόνο πρωθυπουργού ή πολιτικού αρχηγού. Είναι και θέμα πολιτών, να έχουμε αγάπη προς το κράτος. Δεν αγαπάμε την Ελλάδα, δεν αγαπάμε το κράτος. Αυτό με ενοχλεί και είναι πραγματικά απορίας άξιον» τόνισε ο κ. Βελόπουλος.

«Ένα άλλο παράδειγμα είναι ότι το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως επί 8 μέρες θα έχει 40 περίπου αστυνομικούς 24 ώρες το 24ωρο για να φυλάει την ταινία “Αδέσποτα κορμιά”» είπε και πρόσθεσε: «Θα πάρει 40 αστυνομικούς από περιπολίες, από την ασφάλεια των πολιτών για να φυλάει αυτό το βέβηλο πράγμα. Θέλουν να το κάνουν; Να βάλουν ιδιωτική σεκιούριτι».

Σε ερώτηση για το τί πρέπει να αλλάξει στην Ελληνική Αστυνομία απάντησε:

«Είναι λάθος οι προτεραιότητες. Καταρχάς τα παιδιά είναι ανεκπαίδευτα. Τους παίρνουν δυο τρεις μήνες, τους βάζουν στην αστυνομία χωρίς εκπαίδευση.

Ούτε τα βασικά δεν κάνουν. Για να κάνουν σκοποβολή όταν γίνονται αστυνομικοί πρέπει να πληρώνουν τις σφαίρες από την τσέπη τους. Δηλαδή πώς είναι εκπαιδευμένοι; Ποιον κοροϊδεύουμε;

Αυτό είναι το πρόβλημα. Στην Ελλάδα δεν λένε την αλήθεια. Όλα αυτά δείχνουν ότι δεν αποφασίσαμε τι αστυνομία θέλουμε. Εμείς έχουμε πει ότι θέλουμε οπλοκατοχή στον Έλληνα, εκπαίδευση στην Ελληνίδα, στον καθένα».

«Στο Ισραήλ οι γυναίκες εκπαιδεύονται για την αυτοάμυνα, πρέπει να εκπαιδεύονται και οι Ελληνίδες. Τελεία και παύλα. Να πηγαίνουν να πηγαίνουν ένα μήνα κάθε χρόνο να εκπαιδεύονται.

Αν η κοπέλα αυτή ήταν εκπαιδευμένη, φαντάζομαι θα είχε τη δυνατότητα να αμυνθεί. Υπάρχουν προτάσεις, απλά δεν τις κάνουν. Θέλουν σεκιούριτι την αστυνομία, σεκιούριτι υψηλών προσώπων. Από πού κι ως πού ο εφοπλιστής να έχει αστυνομικούς» πρόσθεσε.

Σχετικά με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που φέρνουν την Ελληνική Λύση τέταρτο κόμμα, ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στους στόχους του.

«Ο στόχος μου είναι να πείσω τον Έλληνα ότι θέλουμε να κυβερνήσουμε και μπορούμε να κυβερνήσουμε για τον Έλληνα. Στόχος μας είναι να πείσουμε τον Έλληνα ότι μπορεί να κυβερνήσουμε και αν τον πείσουμε θα κυβερνήσουμε. Αν κυβερνήσουμε, ο Έλληνας θα κυβερνηθεί σωστά, ελληνικά και πατριωτικά».

Ο κ. Βελόπουλος ήταν κατηγορηματικός μπροστά στο ενδεχόμενο συνεργασίας με κάποιο κόμμα.

«Όχι! Να συγκυβερνήσω με ποιον; Με τον Ανδρουλάκη; Τον άνθρωπο που πραγματικά σε προσωπικό επίπεδο έχει πρόβλημα με τον Βελόπουλο, το αντιλαμβάνομαι. Δικό του θέμα είναι, αλλά ποτέ δεν του επιτέθηκα προσωπικά εγώ.

Αυτός προσπαθεί με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς όπως ο Κασελάκης και ο Μητσοτάκης να απαξιώσουν την παρουσία μας. Η πολιτική μας διαφέρει. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που με ενοχλεί όλη η στάση του».

«Ξαφνικά ανακάλυψε τα Τέμπη ο Ανδρουλάκης. Το 2023 τον Μάρτιο τους έλεγα ότι τα Τέμπη δεν είναι ένα απλό δυστύχημα. Τα Τέμπη είναι μια σειρά γεγονότων που αποδεικνύουν πέρα από το μπάχαλο – κράτος ότι έγινε συγκάλυψη. Γελούσαν όλοι και ο Ανδρουλάκης και ο Τσίπρας τότε και όλοι αυτοί γελούσαν. Και ο Κασσελάκης μπορεί να γελάει τώρα.

Τους έλεγα ότι είναι έγκλημα και αποδείχτηκε ότι είχα δίκιο σε όλα. Τους έλεγα για τις συνομιλίες, για τις κάμερες, για την εθνική οδό, ότι δεν έχουν πάρει οπτικό υλικό, ότι έγινε έκρηξη, ότι υπάρχει ξυλόλιο, ότι τα μπάζα πήγαν σε ένα άλλο μέρος κρυφό. Τα έλεγα από το 2023» δήλωσε ο κ. Βελόπουλος.

«Εδώ υπάρχει ένας μεγάλος, θα το πω ευθέως, λαθρέμπορος πετρελαίου, τον οποίο τον καλύπτει η κυβέρνηση. Για ποιο λόγο τον καλύπτει δεν ξέρω. Όνομα δεν ξέρω, εγώ αν ήξερα θα το έλεγα στη Βουλή. Έβλεπα τον κ. Μαρινάκη να δίνει ονόματα. Παπασταύρου και Μπρατάκος πήγαν στο σπίτι του ολιγάρχη και δεν τολμούσε να πει τη λέξη Μαρινάκης.

Εγώ δεν λέω ότι φταίει ο Μαρινάκης ή ο Μπρατάκος ή ο Παπασταύρου, αλλά όταν λες ένα συμβάν δεν το πας αλά καρτ. Είσαι φοβικός έτσι. Πώς θα κυβερνήσεις αν φοβάσαι να πεις το όνομα για ένα γεγονός, πως θα κυβερνήσεις. Φοβούνται να πουν τα ονόματα. Εγώ λοιπόν, αν είχα το όνομα του λαθρέμπορου θα το έλεγα δημοσίως. Δεν με απασχολεί. Έχασα τον φίλο μου εκεί.

Χάθηκε φίλος μου. Τριάντα χρόνια φίλοι ήμασταν με αυτό τον άνθρωπο και έβαλα προσωπικό στοίχημα να τους πάω μέχρι τέλους»πρόσθεσε.

«Έγιναν τόσα πολλά πράγματα σε αυτή την ιστορία και πιστεύει κανείς ότι μετά από ένα χρόνο θα βρουν στα αρχεία τι είχε γίνει; Αυτά είναι παραμύθια» είπε σχολιάζοντας την εντολή του εφέτη ανακριτή να ληφθεί από τα γραφεία του ΟΣΕ όλο το αρχειακό υλικό.

Όπως ανέφερε, «έπρεπε να το κάνει εισαγγελέας για να είναι καλυμμένος. Διότι πολύ απλά έχει ένα υλικό παραποιημένο, μονταρισμένο. Πρέπει να βρει το πρωτογενές. Πώς θα το βρει; Θα πάει εκεί που είναι τα γραφεία να πάρει το υλικό.

Δεν θα υπάρχει το υλικό. Έχουν καλύψει τα ίχνη τους. Όταν βλέπεις αστυνομικές ταινίες καλύπτει ο δολοφόνος τα ίχνη. Αυτό είναι δεδομένο. Αλλά βρέθηκε ο Βελόπουλος και τους αποκάλυψε. Και τώρα ανοίγει η ιστορία».

«Δεν υπάρχει το υλικό, είναι μονταρισμένο. Το βράδυ πήγε ο Χρυσάγης, ο υπεύθυνος ασφαλείας των τρένων, μαζί με άλλους δύο. Εγώ έδωσα και το δρομολόγιο. Μπήκαν μέσα, πήραν το υλικό, κάναν δύο usb, το μοντάρανε και αυτό παραδώσανε. Και ο Χρυσάγης μετά από δέκα μέρες ξαφνικά φεύγει από τη ζωή στη Βουλιαγμένης. Αυτοκινητικό δυστύχημα.

Έτσι γίνονται στις ταινίες, σε δυστυχήματα φεύγουν οι άνθρωποι. Υπάρχει και δεύτερος. Ο υπεύθυνος ασφαλείας Θεσσαλίας φεύγει από τη ζωή σε τροχαίο δυστύχημα κι αυτός. Είναι πολλές οι συμπτώσεις για να τα θεωρήσω ότι συμπτώσεις. Έτσι ξεκινάς να ψάχνεις και ξετυλίγεις το κουβάρι… Κάτι ήθελαν να κρύψουν. Το κάτι έχει να κάνει με το λαθρεμπόριο. Πολλά τα λεφτά».

Όσον αφορά στην ακρίβεια, ο κ. Βελόπουλος τόνισε: «Να αλλάξουμε γραμμή, πρωτογενής τομέας, να στηριχτούμε στην υπεραξία του. Το φωνάζω εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Έχουμε φυσικό αέριο, να παίρνει τέσσερα χιλιάρικα μισθό ο Έλληνας. Στη Νορβηγία η σύνταξη είναι από τρία μέχρι έξι χιλιάρικα. Ξέρετε πώς; Συνδέουν την εξόρυξη φυσικού αερίου με τα ασφαλιστικά ταμεία».

«Ξέρετε τι παράγει η Ελλάδα; Τα διόδια. Eίναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που έχει τόσα διόδια. Όταν έχω τόσα διόδια να μεταφέρω από την Καλαμάτα στην Αθήνα ένα προϊόν, δεν ανεβαίνει η τιμή του; Ποιος την πληρώνει; Ο πολίτης.

Υπάρχουν λύσεις. Το θέμα είναι δεν θέλουν. Κάποιοι κονομάνε γιατί παράγουν διόδια για να δίνουν στους φίλους ολιγάρχες κι εμείς θέλουμε απλά να υπηρετούμε τους πολίτες. Αυτή είναι διαφορά μας» σημείωσε.

Τέλος, ο κ. Βελόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει διαγράψει 600.000 νεκρούς από τους εκλογικούς καταλόγους και ότι δεν ελέγχει το λογισμικό καταγραφής των ψήφων.

Παράλληλα υποστήριξε ότι η SingularLogic εμπλέκεται στο ζήτημα της διαρροής των email και τόνισε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας είναι οικογενειακός φίλος του πρωθυπουργού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Άρα λοιπόν μου αφήνει εμένα στο μυαλό την αμφιβολία να λέω ότι υπάρχει ενδεχόμενο νοθείας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.